Oduzeto 342 tablete ekstazija i marihuana

Autor:

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, pronašli i oduzeli MDMA (ekstazi) i maruhuanu.

0
A- A A+

  Slobode je lišeno lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, službenici Odsjeka su u ranim jutranjim časovima u strarom gradu u Kotoru, izvršili kontrolu D.M. (34) iz Kotora. D.M. je kada je ugledao policijske službenike pokušao da odbaci opojnu drogu MDMA (ekstazi) koji je držao u ruci, ali je u tome spriječen. Kontrolom ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli 12 tableta ove opojne droge. Policijski službenici su nakon toga ušli u stan koji koristi D.M. gdje su pronašli i oduzeli još 330 tableta za koje se sumnja da su opojna droga MDMA (ekstazi) i dva pvc pakovanja  sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine od oko 400 grama", saopšteno je iz Uprave policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnja da se D.M duži vremenski period bavio tzv. uličnom prodajom opojnih droga na teritoriji Opštine Kotor, a posebno tokom održavanja muzičkih manifestacija.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Iste večeri, takođe u Starom gradu u Kotoru, policijski službenici Odsjeka su kod dva lica, crnogorska državljanina, pronašli manje količine materija za koje se sumnja da su opojne droge kokian i amfetamin, a koje su, sumnja se, bile namijenjene ličnoj upotrebi. Protiv ovih lica biće podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je iz policije.

Tagovi:
Sve vijesti