Grad sunca: Šta nudi trebinjski akva park (FOTO)

Autor:

Posjetili smo akva park u Trebinju, evo šta nudi i koliko će vas ova avantura koštati...

Grad sunca: Šta nudi trebinjski akva park (FOTO) Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Trebinje je od prošle godine bogatije za novi turistički sadržaj - kompleks "Grad sunca". Na površini od 79.000 metara kvadratnih nalazi se akva park i brojni sadržaji primaljivi turistima iz zemlje, ali i regiona.

Posebno veliko interesovanje vlada za akva park koji čini čak šest bazena za djecu i odrasle, na koje je postavljeno 13 tobogana (sedam velikih), od kojih je jedan adrenalinski - dugačak 200 i visok 21 metar.

U okviru kompleksa nalazi se "Dino park" sa 15 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, kao i igraonica "splash safari" za zabavu najmlađih.

U "Gradu sunca" nalazi se hotel, nekoliko restorana, kao i VIP sadržaji. Luksuzni brod "Galija" pored restorana ima i apartamne kao i SPA centar. U planu je izgradnja oko 400 tipskih vila, luksuzni klinički i spa centar i prateći objekti kako bi cijeli kompleks zaista posato grad u gradu. Trenutni kapaciteti su oko 3.000 ljudi, a kada bude u potpunosti završen ovaj kompleks će moći da primi oko 20.000 posjetilaca.

Pogledajte kako izgleda:Ako vam sve ovo djeluje primamljivo i odlučite da ovog ljeta posjetite ovo mjesto, ono što treba da znate je da u BiH iz Crne Gore možete putovati sa ličnom kartom, a potreban vam je zeleni karton koji košta 20 eura kod nas ili 40 eura na granici.

Kada su u pitanju cijene one su za naše uslove prilično povoljne, računajući i cijene hrane i pića u kompleksu.

Cjelodnevna karta za odrasle iznosi 30 KM (oko 15 eura), dok je cijena poludnevne ulaznice (nakon 15 časova) 15KM, odnosno 7,5 eura. Ulaz je besplatan za djecu do 120cm visine, pa ako vam je dijete "tu negdje" budite spremni i na provjeru visine na ulazu u kompleks.

Uz kupljeni kartu dobijate besplatan parkig (prostran je i propisno obilježen) kao plažni mobilijar - suncobrane i ležaljke. U akva parku možete koristiti sadržaje po želji, a o bezbjednosti brine veliki broj spasilaca i redara. Cijeli kompleks je pod video nadzorom, a prostor između bazena prekriven vještačkom travom, što je posebno pogodno za djecu jer je mogućnost da se neko oklizne i povrijedi svedena na minimum.

Što se tiče cijena u kafićima i restoranima i one su sasvim pristupačne našem standardu. Kafa je 1 euro, sokovi i piva oko 1,80 eura, pica 5KM odnosno 2,5 eura.

Higijena u cijelom kompleksu je na veoma visokom nivou pa je iz toga razloga u "Gradu sunca" zabranjeno pušenje kao i unos hrane i pića.

Sve vijesti