Vlada CG odgovorila Trampu: Prijatelji zauvijek

Autor:

"Ponosni smo na svoju istoriju, naše prijateljstvo i savezništvo sa SAD je snažno i trajno", stav je Vlade Crne Gore na izjavu američkog predsjednika Donalda Trampa o Crnogorcima.

Vlada CG odgovorila Trampu: Prijatelji zauvijek Foto: MONDO/D. J.

Američki predsjednik Donald Tramp nezgrapno i nespretno (kako on već to zna) je u intervjuu američkoj TV mreži "Foks" (Fox) pričao i o Crnogorcima, rekavši da je "Crna Gora mala zemlja, sa velikim ljudima, veoma agresivan narod".

Dodao je i ovo: "Ako ispolje tu agresiju, eto nama Trećeg svjetskog rata".

Vlada Crne Gore je danas, na svojoj sjednici, razmatrala ovu izjavu Trampa i potom je saopštila ovo (reklo bi se vrlo diplomatski):

"Crna Gora je ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije. 

Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica.

Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom svijeta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu.

Mi gradimo prijateljstva, a nijedno nismo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese.

U današnjem svijetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj mjeri baštinite vrijednosti slobode, solidarnosti i demokratije.

Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno".

Sve vijesti