Razrešena filmska pljačka: Našli 2 miliona evra

Autor:

Više od dva miliona evra ukradenih 8. februara iz kombija za prevoz novca u Švajcarskoj, pronađeno je kod "komšija" u Francuskoj, u blizini Liona. Pljačka filmska, sve sa prethodnom otmicom deteta jednog od radnika obezbeđenja.

0
A- A A+

List "Parizjen" piše da je oko 2,4 milona švajcarskih franaka ili 2,06 miliona evra pronađeno je u kući jednog četrdesetčetverogodišnjaka, koji je optužen i zatvoren tokom policijske operacije krajem juna.

Plen ove neverovatne pljačke, kojoj je prethodila otmica kćeri jednog od pratilaca transporta, najpre je procenjen na između 20 i 30 miliona švajcarskih franaka, a kasnije spušten na na 10 i 15 miliona franaka.

Osumnjičeni, dotad nepoznat policiji, optužen je za "skrivanje plena oružanog napada" i pritvoren je.

List navodi da je rekao da je sakrio novac u svom podrumuna zahtev "treće osobe".

Dvojica pratilaca transporta i kćerka jednoga od njih, stara 22 godine koja je bila je oteta, bili su nakon pljačke u pritvoru i zatim su pušteni.

Devojka je rekla da su je lažni vodoinstalateri oteli iz kuće na dan pljačke kasno poslepodne.

Prisilili su je da telefonira ocu koji radi u Švajcarskoj za kompaniju koja se bavi prevozom novca. Nen otac je s kolegom prevozio novac u blindiranom kombiju. Ispričao je da su mu naložili da preda sadržaj trojici muškaraca koji ga čekaju na parkiralištu blizu mesta Šarvorne, u kantonu Vaud.

Devojku su pustili i pronašao ju je jedan prolaznik na putu blizu granice sa Švajcarskom.

Tagovi:
Sve vijesti