Odložena isplata 3,29 miliona bivšim radnicima

Autor:

Isplata 3,29 miliona eura bivšim radnicima „Radoja Dakića“, koliko je Uprava za imovinu ponudila za kupovinu zemljišta bivše fabrike, biće odložena za nekoliko mjeseci zbog administrativnih barijera i ishoda spora pred Apelacionim sudom.

0
A- A A+
novac, evro, evri, strana valuta, valute, 100 evra pare valuta menjačnica Foto: MONDO/Mario Milojević

  Vijestima je saopšteno da bi najviše novca, 2,4 miliona eura, trebalo da bude isplaćeno za 340 bivših radnika, a koji kao razlučni povjerioci imaju pravo na najveći dio od imovine koja se prodaje.

Stečajni upravnik Mladen Marković prihvatio je ponudu Uprave za imovinui vrijednu 3,29 miliona eura, ali ugovor još nije zaključen zbog velikih gužvi u katastru i žalbe advokata radnika koji pred Apelacionim sudom osporavaju oglas.

„Sredstva će biti isplaćena prema redosljedu upisa založenog prava, koji još nijesam dobio od suda, tako da ne mogu ni navesti ko će sve dobiti novac“, objasnio je Marković.

Razlučni povjeiroci imaju prednost prilikom isplate potraživanja, u odnosu na povjerioce svrstane u tri isplatna reda stečajnog dužnika jer je njihova hipotekovana imovina razdvojena od stečajne mase.

Sve vijesti