"Vlada podržava svaki održiv projekat na Sjeveru"

Autor:

Premijer Duško Marković poručio je danas na sastanku sa rukovodstvom Opštine Andrijevica da će Vlada pažljivo razmotriti i podržati sve razvojne projekte u Sjevernom regionu za šta Andrijevica može poslužiti kao primjer ostalim opštinama

„Čestitam praznik i građanima i rukovodstvu opštine. Od našeg prošlogodišnjeg viđenja u Andrijevici se događaju samo pozitivne stvari. Vi ste jedna od opština koja se odgovorno odnosi prema svom i državnom novcu. Zato će svaka vaša inicijativa biti u Vladi pažljivo razmotrena, a svaki održivi projekat na Sjeveru biće podržan“, rekao je predsjednik Vlade Duško Marković koji je primio rukovodstvo Andrijevice povodom Dana opštine.

Predsjednik Opštine Andrjevica Srđan Mašović, predsjednik Skupštine opštine Slavko Stijović i glavni menadžer Miodrag Ivanovićinformisali su predjednika Vlade o radu lokalne uprave naglasivši da se u Andrijevici sve obaveze izvršavaju pravovremeno i u skladu sa propisima i da je fokus rukovodstva na razvojnim projektima i to posebno u oblastima energetike, turizma, drvoprerade i voćarstva. Posebno je istaknuto da su završeni radovi na tri mini hidroelektrane, i da su projekti ili radovi na još šest u toku, od kojih je jedna opštinska koja bi lokalnoj zajednici trebalo da donosi oko 300.000 eura godišnje.
Premijer Duško Marković je ponovio lično opredjeljenje i odlučnu podršku Vlade razvoju Sjevernog regiona istakavši kao pozitivan primjer Andrijevicu čije rukovodstvo već inicira projekte turističke valorizacije resursa za period kada bude nastavljena gradnja Autoputa ka sjeveru.
Sve vijesti