"Vlada podržava svaki održiv projekat na Sjeveru"

Autor:

Premijer Duško Marković poručio je danas na sastanku sa rukovodstvom Opštine Andrijevica da će Vlada pažljivo razmotriti i podržati sve razvojne projekte u Sjevernom regionu za šta Andrijevica može poslužiti kao primjer ostalim opštinama

"Vlada podržava svaki održiv projekat na Sjeveru" Foto: Vlada Crne Gore/S. Matić

„Čestitam praznik i građanima i rukovodstvu opštine. Od našeg prošlogodišnjeg viđenja u Andrijevici se događaju samo pozitivne stvari. Vi ste jedna od opština koja se odgovorno odnosi prema svom i državnom novcu. Zato će svaka vaša inicijativa biti u Vladi pažljivo razmotrena, a svaki održivi projekat na Sjeveru biće podržan“, rekao je predsjednik Vlade Duško Marković koji je primio rukovodstvo Andrijevice povodom Dana opštine.

Duško Marković Foto: Vlada Crne Gore/S. Matić

Predsjednik Opštine Andrjevica Srđan Mašović, predsjednik Skupštine opštine Slavko Stijović i glavni menadžer Miodrag Ivanovićinformisali su predjednika Vlade o radu lokalne uprave naglasivši da se u Andrijevici sve obaveze izvršavaju pravovremeno i u skladu sa propisima i da je fokus rukovodstva na razvojnim projektima i to posebno u oblastima energetike, turizma, drvoprerade i voćarstva. Posebno je istaknuto da su završeni radovi na tri mini hidroelektrane, i da su projekti ili radovi na još šest u toku, od kojih je jedna opštinska koja bi lokalnoj zajednici trebalo da donosi oko 300.000 eura godišnje.
Premijer Duško Marković je ponovio lično opredjeljenje i odlučnu podršku Vlade razvoju Sjevernog regiona istakavši kao pozitivan primjer Andrijevicu čije rukovodstvo već inicira projekte turističke valorizacije resursa za period kada bude nastavljena gradnja Autoputa ka sjeveru.
Sve vijesti