Mirovale mreže na Farskim ostrvima!

Autor:

Fudbaleri OFK Titorada remizirali na gostovanju B36 Toršavnu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mirovale mreže na Farskim ostrvima! Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

S obzirom na odnos u šansama kao i prikazanu igru, fudbaleri OFK Titograda ne bi smjeli da udu zadovoljni rezultatom prvog odmjeravanja snaga sa B36 Toršavnom. Na stadionu Gundadalur u Toršavnu Podgoričani su imali bar šest izglednih šansi da zatresu protivničku mrežu ali nijednu nisu iskoristili - 0:0!

Opravdanje za slabu realizacijuPodgoričani bi mogli da traže u činjenici da su meč igrali na vještačkoj travi.

Četa Aleksandra Miljenovića od starta je imala inicijativu i već u drugom minutu prvu priliku kada je Ivan Novović centirrao iz kornera  a golman domaće ekipe Roj Heince odlično reagovao na šut nekog od igrača gostujućeg sastava.

Dominacija gostiju gledana je tokom cijelog prvog poluvremena ali je uoči velikog odmora Estonac Kaimar Sag promašio zicer za vođstvo Toršavna.

U nastavku je gledana ista slika, ali i mnogo više šansi Podgoričana. Nažalost, domaćin je imao maestralnog Heincea na golu koji je u 57. i 66. minutu odbranio zicere Ljuljđuraju, ali i Kaleziću u 72. minutu.

B36 - OFK Titograd 0:0

STADION: Gindadalur. SUDIJA: Aleksandrs Anufrijevs (Letonija). ŽUTI KARTONI: Nilsen, Jakobsen i Čislevič) (B36), Radulović (OFK Titograd).

B36: Heince - R. Samuelsen (od 83. H. Samuelsen), Petersen, Faero - Jakobsen (od 76. G. Samuelsen), Nilsen - Olsen, Čislevič, Magnuson (od 69. Heineson) - Sag.

OFK Titograd: Luljanović - Roganović, Radulović, Ojdanić, Novović - Miličković, Nikolić, Ljuljđuraj - Petrović (od 62. Pavlović), Jovanović (od 71. Raičević), Kalezić.TOK MEČA:

Gotovo je. OFK titograd u prvih 90 minuta odmjeravanja snaga sa ekipom sa Farskih ostrva nije upsio da postigne gol. Nije ga ni primio...

81. minut - 5:0 odnos u šutevima u okvir gola, 8:0 u kornerima u korist gostiju ali na semaforu i dalje stoji 0:0.

72. minut - Hence je odbranio još jedan zicer Kaleziću! Podgoričani imaju i te kako razloga za nezadovoljstvo što na semforu još uvijek stoji rezultat 0:0!

68. minut - treća velika prilika OFK Titograda u samo tri minuta! Ovog puta Hence je odbranio šut Kalezića!

67. minut - I Roganović se "uključio" u reviju promašaja Podgoričana! 

65. minut - još jedna velika šansa za Ljuljđuraja ali ponovo je bio neprecizan!

57. minut - sjajna prilika za Ljuljđuraja ali ni on nije pogodio metu!

55. minut - Kalezić je imao otvoren šut ali nije bio precizan!

52. minut - Žuti karton za Miloša Radulovića nakon prekršaja nad Sagom.

Obostrano jači tempo u nastavku ali bez ozbiljnijih prilika još uvijek.

POLUVRIJEME (0:0)

30. minut - Podgoričani imaju inicijativu (6:0 odnos u kornerima) ali u prvih pola sata imali su samo  jedan šut u okvir protivničkog gola.

12. minut - Prvi su zaprijetili gosti - Ljuljđuraj je bio neprecizan.

Sastavi:

B36: Hance,  O. Faero, Nilsen, M. Olsen, Sag, Čiesevic, Malemgard, Peterson, Magnusen (Heinesen), Jakobsen (Samuelsen), Samuelsen.

OFK Titograd: Ljuljanović, Roganović, Nikolić, Ljuljđuraj, I. Jovanović, Novović, Ojdanić, Petrović, Miličković, M. Radunović, Kalezić.

Sve vijesti