Neuništiva Serena - DESETO finale Vimbldona!

Autor:

U finalu ženskog singla na Vimbldonu igraće Serena Vilijams i Anđelik Kleber.

Samo 10 mjeseci nakon što se porodila, 36-godišnja Serena Vilijams je ponovo tamo gdje je bila. U samom vrhu ženskog tenisa.

Ova, zaista, nevjerovatna sportistkinja igraće u subotu svoje DESETO finale najprestižnijeg grend slema - Vimbldona. Za trofej će se boriti protiv još jedne sjajne teniserke - šest godina mlađe Njemice Anđelike Kleber, koja je sa 2:0 u setovima savladala Jelenu Ostapenko.

Serena, koja je u polufinalu lako pobijedila Njemicu Juliju Gerges, do je sada sedam puta osvajala Vimbldon, dok je Kleber igrala do sada jedno finale (2016. godine) i izgubila je, upravo od Amerikanke.

Koliko je ovo fascinatan rezultat Serene Vilijams govori i to da se porodila prije manje od godinu dana i za to vrijeme je trebalo da bude uz bebu, ali i da se vraća u vrhunsku formu, neophodnu za ovakve napore i rezultate.

Vimbldon joj je tek četvrti turnir otkako se porodila ili još preciznije - tek 13. meč od kako je postala majka.Ova fascinantna teniserka u karijeri je igrala čak 30 finala na grend slem turnirima, a osvojila je 23!

"Ovo je ludo! Ne znam ni sama da kažem kako se osjećam, jer nisam očekivala da napravim ovako nešto. Kao da sam potpuno rasterećena, tako igram, potpuno slobodno. Moram da vam kažem i da nije normalno da ovako igram, pogotovo zbog porođaja i raznih operacija", rekla je Serena Vilijams.

Ako osvoji u subotu, biće to njena osma titula na Vimbldonu i nedostajaće joj još samo jedna da dostigne veliku šampionku Vimbldona - Martinu Navratilovu.   

Sve vijesti