Za sportsku infrastrukturu 160 hiljada eura!

Autor:

Ministarstvo sporta u adaptaciju školske sportske infrastrukture uložiće ove godine više od 160 hiljada eura podrškom sedam novih infrastrukturnih projekata, kazao je ministar Nikola Janović.

0
A- A A+

Nikola Janović Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  On je naglasio da je u prethodnoj godini, koja je bila i prva godina rada ministarstva, podržano 13 infrastrukturnih projekata, u 11 opština sa više od pola miliona eura, od čega je Ministarstvo sporta obezbijedilo oko 450 hiljada.

Janović je saopštio da je Vlada usvojila danas Informaciju o realizaciji i daljoj podršci sportskim infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori.

"Riječ je o nastavku podrške koju Ministarstvo sporta opredjeljuje za unaprjeđivanje te oblasti. Sportska infrastruktura predstavlja jedan od osnovnih, a time i najvažnijih segmenata za razvoj rekreativnog i vrhunskog sporta. To je i razlog zbog kojeg je ta oblast visoko pozicionirana u agendi djelovanja Ministarstva sporta", kazao je Janović.

On je naglasio da su u prethodnoj godini rekonstruisane i adaptirane fiskulturne sale i prateće prostorije, sportski tereni, nabavljena sportska oprema i rekviziti.

"Do sada je realizovano osam projekata, a do kraja godine se očekuje da bude završeno i preostalih pet. Ukupna vrijednost podržanih projekata je više od pola miliona eura, od čega je Ministarstvo sporta obezbijedilo oko 450 hiljada", kazao je Janović

Janović je rekao da će ovogodišnji investicioni ciklus podrške sedam novih infrastrukturnih projekata doprinijeti unaprjeđivanju školske sportske infrastrukture i stvaranju neophodnih uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima djece, mladih i građana.

"Riječ je adaptaciji fiskulturne sale OŠ Luka Simonović u Nikšiću, uređenju postojećih terena u dvorištu srednje elektrotehničke škole Vaso Aligrudić, kao i adaptaciji fiskulturne sale OŠ Radojica Perović u Podgorici i Marko Miljanov u Bijelom Polju. Biće urađena i rekonstrukcija terena u dvorištu OŠ Vuko Jovović u Danilovgradu", kazao je Janović.

On je istakao da je Ministarstvo sporta usvojilo i zahtjev Doma učenika i studenata Podgorica za realizaciju projekta koji ima za cilj stvaranje potrebnih uslova učenicima i studentima za bavljenje sportom u okviru kompleksa u kojem borave.

"Usvojen je i zahtjev Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor gdje je opredijeljena finansijska podrška za projekat čijom realizacijom će se stvoriti odgovarajući uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima u toj ustanovi. Sa korisnicima sredstava Ministarstvo sporta zaključiće ugovore o finansiranju, nakon čega će se pristupiti realizaciji predmetnih projekata", zaključio je Janović.

Sve vijesti