Podgorica: Hapšenje oduzet kilogram marihuane

Autor:

Podgoričanin R.B. (23) uhapšen je juče, nakon što je Odsjek za borbu protiv droga Uprave policije kod njega pronašao oko kilogram marihuane, koja je bila namjenjena takozvanoj uličnoj prodaji.

0
A- A A+

  Službenici Odsjeka su juče pretresli kuću i druge prostorije koje koristi R.B, te pronašli više pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je marihuana, težine od oko jedan kilogram, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je oduzela i dvije vage za precizno mjerenje, kao i predmete koji se koriste za pakovanje droge.

''Kriminlistička obrada upućuje na sumnju da se R.B. bavio nabavkom i stavljanjem u tzv. ulični promet opojne droge marihuana na području Podgorice. On je, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljao u količinama od oko kilogram koju je nakon toga prepakivao u manja pvc pakovanja sa namjerom daljeg stavljanja u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice", navodi se u saopštenju.

Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a R.B. je po njegovom nalogu uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Sve vijesti