Nema lijeka na recept za oboljele od raka dojke!

Autor:

U državnim apotekama Montefarma već dvije nedjelje nema lijeka “aremed” koji koriste pacijentkinje oboljele od najtežeg oboljenja raka dojke.

0
A- A A+

  Pacijentkinje oboljele od najtežeg oboljenja raka dojke već dvije sedmice ne mogu da u državnim apotekama Montefarma na recept podignu lijek “aremed” što im znatno otežava liječenje, piše Dan.

Podgorički dnevnik navodi da se jedna pacijentkinja obratila redakciji Dana sa informacijom da lijeka koji se podiže na recept nema već izvjesno vrijeme, te da nema ni zamjenske terapije. Ona je Danu objasnila da pacijentima veliki problem predstavlja to što kada počnu sa korišćenjem te terapije ne smiju da uzimaju druge tablete za liječenje karcinoma dojke i primorane su da čekaju da lijek stigne u apoteku.

Direktor Montefarma Radoman Dragaš kazala je za Dan da je isporuka kasnila iz razloga što proizvođač nije imao lijek.

Ona je objasnila da lijek “armed” u poslednjih nekoliko dana nije bio dostupan građanima u svim apotekama zbog problema prozvođača.

"Lijek danas ili sjutra stiže u apotekarsku ustanovu Montefarm i biće distribuiran našim apotekama. Isporuka se nalazi na carini i očekujemo da će uskoro biti riješen problem sa nedostatkom lijeka. Inače, sve apoteke Montefarma su snabdjevene dovoljnom količinom ljekova”, navela je Dragaš.

Sve vijesti