Herceg Novi: Stanari kampa da isele do 15. jula!

Autor:

Od 32 vlasnika kućica u kampu Šumadija u Herceg Novom iselilo se troje a ostali traže da se rok za iseljenje pomjeri na početak septembra.

0
A- A A+
Herceg Novi Foto: MONDO

  Stanari kampa tvrde da imaju nezvanična saznanja da moraju da se isele 15. jula, ali im Crkvena opština Kumbor, kojoj već pet decenija plaćaju kiriju za kućice, nije ništa zvanično saopštila,iše Pobjeda.

Podgorički dnevnik navodi da stanar kampa prije iseljenja, sa kojim su saglasni, žele da dogovore nadoknadu za ono što su ulagali u kamp, na zahtjev zakupodavca. Takođe očekuju i alternativno rješenje, kao i pomoć u troškovima preseljenja.

List podsjeća da je Mitropolija Crnogorsko-primorska sa kompanijom Carine potpisala ugovor o zajedničkoj izgradnji hotela i zakupu te parcele.

 Iz Mitropolije je ranije saopšteno da su ispoštovali sve ugovorene obaveze prema zakupcima i ponudili druge lokacije za izmještanje kućica i nastavak zakupa, ali većina zakupaca nije bila zadovoljna sa ponuđenim rješenjima.

Na ponudu je pristala Mila Knezović.

Ponuđeno nam je bilo da nam crkva uvede struju, vodu, građevinsku dozvolu, dio puta i da ne plaćamo pet godina. Mi smo objeručke prihvatili. Uslov je bio deset kućica, ali su neki tražili da se ne plaća deset godina, što crkva nije mogla da prihvati. Zajedno sa tom grupom smo odbačeni, pa smo zatim tražili sami i dobili drugu lokaciju”, kazala je Knezović, prenosi Pobjeda.

Ostali tvrde da nije bilo zvanične ponude za izmještanje kućica i sada čekaju da li će za četiri dana biti prinudno iseljeni.

Vlasnici montažnih kuća rekli su Pobjedi da su ih protekla dva dana obilazili ljudi iz Ministarstva turizma i održivog razvoja i tražili da pokažu građevinske dozvole i list nepokretnosti za objekte.

Vlasnik Carina Čedo Popović je ranije kazao da je od opštine tražio da sa pripremnim radovima počne odmah, kako bi hotel bio otvoren već za narednu turističku sezonu.

Tagovi:
Sve vijesti