Rasistički skandal u Uberu!

Svjetski mediji izvještavaju o ženi koja je maltretirala zaposlene!

Uber trese rasistički skandal, prenose svjetski mediji - direktorka HR-a je vrijeđala zaposlene afričkog porijekla, čak i prijetila, a pritužbe na temu rasne diskriminacije "gurala pod tepih"!

Lijen Hornsi je duže od godinu dana bila na poziciji izvršnog direktora HR sektora, i u međuvremenu se istakla i čestim iznošenjem pozitivnih stavova o rasnoj ravnopravnosti, odnosno kritikovanjem diskriminacije.

U javnosti… A iza zatvorenih vrata, ispostavilo se da je rasista!

Rojters prenosi da je Hornsijeva bila na poziciji na kojoj bi istraživala i prijave zaposlenih, podnijete pod punim imenom i prezimenom ili anonimno u statusu uzbunjivača, ali da je često "žmurila" na one koje su se ticale rasne diskriminacije.

Vrijednost Uber porasla na 62 milijarde dolara

Da stvar bude još gora, zaposleni su prijavili da je i sama često koristila pogrdne izraze na račun kolega, globalnog direktora Ubera za različitost i inkluziju Bernara Kolmana, i bivše direktorke brenda kompanije, Bozome Sent Džon. I Kolman i Sent Džonova su Afroamerikanci.

Hornsijeva je "sistematski i planski" odbacivala optužbe zaposlenih vezane za rasnu diskriminaciju, vrijeđala Kolmana na rasnoj osnovi a Sent Džonovoj je čak i prijetila.

Ona je u utorak dala otkaz, ne navodeći razlog, a iz Ubera su za Rojters rekli da je sprovedena "objektivna i vjerodostojna istraga", čiji su rezultati "obrađeni na adekvatan način".

Čekamo vaše komentare ispod vijesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi:
Sve vijesti