MUP: Rasvijetljena tri krivična djela razbojništva

Autor:

Službenici MUP-a Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela razbojništva i tom prilikom lišili slobode četiri osumnjičena, od kojih je jedno lice maloljetno.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Gordana Bojanić Ilustracija

Kako saopštavaju iz Uprave olicije, službenici CB Podgorica su, 10.07.2018. godine, rasvijetlili krivično djelo razbojništvo, istog dana kada je i počinjeno, i tom prilikom lišili slobode M.R. (23) zbog  osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo na štetu B.M. iz Podgorice.

Oštećeni je službenicima CB Podgorica prijavio, 10.07.2018. godine oko 13,30 časova, da ga je fizički napalo nepoznato lice i tom prilikom mu otuđilo mobilni telefon marke „LG“.

Službenici policije su u kratkom roku identifikovali, locirali i lišili slobode osumnjičenog M.R. On je, kako se sumnja, u ulici Jovana Tomaševića prišao oštećenom i bez ikakvog povoda mu zadao više udaraca po glavi i tijelu, nakon čega je oštećeni pao,a  M.R. je, iz zadnjeg džepa oštećenog lica otuđio mobilni telefon i udaljio se u nepoznatom pravcu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji naložio da mu se M.R. privede uz krivičnu prijavu.

Zatim, službenici policije su, istog dana, rasvijetlili dva krivična djela razbojništvo i tom prilikom lišili slobode V.M. (18), S.C. (18), oba lica iz Podgorice, i maloljetnog B.H, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela na štetu Z.S. iz Tivta i D.Ć. iz Budve, saopštavaju iz Uprave policije.

Oni su, prvo krivično djelo počinili, 20.06.2018. godine, na način što su u Tivtu ušli u taksi vozilo kojim je upravaljao oštećeni Z.S. i zatražili prevoz do Podgorice. Dolaskom u Podgoricu, nastavljaju vožnju do naselja Konik, gdje, V.M. izlazi iz vozila- a maloljetni B.H, kako se sumnja, sa zadnjeg sjedišta hvata vozača i uz prijetnju nožem zahtjeva da mu preda novac. Treće lice, S.C. je, sumnja se, za to vrijeme iz ladice otuđio telefon, i uz prijetnju šrafcigerom od oštećenog zahtjevao da izađe iz vozila. Tom prilikom S.C. je oštećenom otuđio novčanik u kojem se nalazilo oko 80 eura. V.M. i B.H. su, sumnja se, izvršili premetačnu vozila i iz ladice otuđili novac u iznosu od oko 75 eura.

Drugo krivično djelo ova lica su, kako se sumnja, počinila, 01.07.2018. godine, na način što su na stajalištu u Petrovcu zaustavili taksi vozilo kojim je upravljao D.Ć. i zatražili prevoz do Podgorice. Dolaskom u Podgoricu, na putu prema Tuzima, traže od oštećenog da zaustavi vozilo kao bi S.C. izašao. Maloljetni B.H. je uz prijetnju puškom – dvocijevkom od oštećenog D.Ć. zahtijevao da napusti vozilo i da legne na zemlju. Oštećeni je izašao iz vozila i rukom uhvatio cijev puške odbijajući da legne na zemlju. B.H. je, sumnja se, tom prilikom izvadio nož i nanio povrede D.Ć. Sumnja se da je S.C. iskoristio tu situaciju i iz vozila otuđio novac u iznosu od 100 eura, nakon čega su se sva tri lica udaljila u pravcu naselja Konik.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se sva tri lica liše slobode i da mu se privedu uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva krivična djela razbojništva, stoji u saopštenju Uprave policije.

Sve vijesti