Otrovne strelice Belgijanaca: Antifudbal Francuza!

Autor:

Tibo Kurtoa i Eden Azar smatraju da je Belgiju u polufinalu pobedio "antifudbal Francuske". "Draže bi mi bilo da smo izgubili od Brazila u četvrtfinalu, oni su bar igrali fudbal", kaže golman Belgije.

Francuska je protiv Belgije postigla jedan gol. Dovoljan za finale Svetskog prvenstva u Rusiji u kojem su je mnogi "videli" i pre početka turnira.

Da li je polufinalni meč u Sankt Peterburgu bio lep za gledanje? I nije, ali su ovo utakmice koje se ne igraju za publiku, već za rezultat.

Francuzi su, ukupno gledano, bili nešto opasniji od Belgije, koja je imala jednu veliku priliku preko Aldervejda. Sve ostalo se završavalo na solo akcijama fenomenalnog Edena Azara...

Nakon što je štoper Samjuel Umtiti glavom pogodio mrežu Belgije, Francuzi su se "zaključali" i opredelili se za kontre. Čak je napadač Olivije Žiru, koji i dalje nema udarac u okvir gola na Mundijalu, bio mnogo efikasniji i značajniji kao odbrambeni fudbaler.

Igra Francuza posle vodećeg, a ispostaviće se i odlučujućeg gola, naišča je na kritike Belgijanaca.

"Francuska je dala gol iz kornera i ništa više nije radila osim što se branila. Draže bi mi bilo da smo izgubili od Brazila u četvrtfinalu, oni su bar igrali fudbal. Francuska je antifudbalski tim", izjavio je golman Belgije Tibo Kurtoa, koji je, izgleda, zaboravio da je u par navrata spašavao svoj tim.

Sličnu izjavu dao je i najbolji fudbaler Belgije i jedan od najboljih na Mundijalu - Eden Azar.

"Draže mi je što sam izgubio sa ovakvom Belgijom, nego da sam pobedio sa onakvom Francuskom. Oni su se čvrsto branili i bili su u tome uspešni. Nismo im našli slabu tačku. Nedostajao nam je trenutak magije da damo gol".

Azar kaže i da je ponosan na belgijski tim.

"Bili smo fenomenalni na celom turniru i eliminisao nas je tim koji je bio čvršči od nas. Možemo da budemo ponosni na ono što smo prikazali i uradili. Srećan sam što sam deo ovog tima", rekao je fudbaler Čelsija.

Sve vijesti