Zašto je Budućnost ostala bez Grbića…

Autor:

…o tome priča Zoran Govedarica, trener stručnog štaba “plavih”, pred utakmicu sa Trenčinom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Zašto je Budućnost ostala bez Grbića… Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Petar Grbić je ostvario transfer u Radnički iz Niša, a mi mu želimo puno sreće i uspjeha - bilo je šturo saopštenje FK Budućnost nakon transfera miljenika navijača u Real sa Nišave.

A pozadina priče je da je novi trener Zoran Govedarica zajedno sa upravom kluba suspendovao Grbića, jer su Govedarica i brzonogi ofanzivac ušli u klinč na pripremama na Zlatiboru.

Pored Grbića, klub su napustili Darko Nikač (Navbahor, Uzbekistan) I Blažo Igumanović (Lovćen). Ni Igumanović nije bio u planovima novog trenera od samog početka.

Otišli su, jer je postojao dogovor između kluba i igrača postojao ranije. To su odlični momci i odlični igrači. Klub im je izašao u susret, da zarade još neki dinar da objasnim tako plastično”, rekao je Govedarica govoreći da forsiranjem ‘mladih igrača ne pravi alibi unaprijed’.

A onda je novi trener koji je došao iz Grblja objasnio situaciju oko transfera ili prikrivenog tjeranja Grbića iz kluba. To navijači još ne mogu da svare.

Biću kratak, da se ne bi ulazilo u nešto drugo. Priča oko transfera Grbića u Radnički je postojala prije Zlatibora i tokom priprema, pa se transfer ostvario. Klub mu je samo izašao u suret. To je odličan momak, odličan igrač koji može mnogo. Radnički je ozbiljan tim, ima ozbiljan budžet, napraviće velike stvari”, rekao je Govedarica.

Sve vijesti