Danas na Mundijalu: Ko će u borbu za pehar?

Na stadionu Lužnjiki u Moskvi večeras biće odlučeno ko će se sa Francuskom boriti u finalu Svjetskog prvenstva

Danas na Mundijalu: Ko će u borbu za pehar? Foto: MONDO/Mario Milojević

Večeras od 20 časova biće odigrana druga polufinalna utakmica Mundijala u Rusiji.

Engleska i Hrvatska odmjeriće snage u prestonici Rusije i odlučiti koja od te dvije ekipe će se u finalu boriti sa Francuskom za titulu prvaka svijeta.

Hrvatima nikada ranije to to nije pošlo za nogom i pobjedom na Lužnikiju stigli bi do najvećeg uspjeha u istoriji, nakon što su 1998. u Francuskoj osvojili treće mjesto.

Englezi, sa sruge strane, pokušavaju da ponove najbolji rezultat kada su 1966. osvojili najvažniji svjetski trofej.

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, ima brigu oko sastava tima, budući da Šime Vrsaljko ima povredu kolena, ali je zbog značaja utakmice igrač najavio da će biti spreman da pomogne svojoj ekipi "makar i na jednoj nozi".

I Geret Sautgejt, njegov kolega na klupi Engleske, nije miran pred polufinale, jer su se prethodnih dana na povredu požalili Džejmi Vardi i Džordan Henderson.

Iako tradicija i brojke neće igrati posebnu ulogu na večerašnjem meču, statistika kaže da su se Hrvati i Englezi do sada sastajali šest puta, od čega jednom u prijateljskom, a pet puta u takmičarskim mečevima i "Gordi albion" imao je više uspjeha - četiri pobjede, a "kockasti" dvije.

Meč na stadionu Lužnjiki od 20 sati sudiće poznati turski arbitar Cunejt Čakir.

Njegovi pomoćnici u Moskvi biće takođe zemljaci Bahatin Duran i Tarik Ongun, za četvrtog arbitra imenovan je Bjorn Kujpers iz Holandije, a rezervni sudija biće njegov zemljak Sander van Rukel. 

Tagovi:
Sve vijesti