Aleksej Nikolić je novi igrač Partizana

Autor:

Ovu vest potvrdio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović preko Twitter naloga. Nikolić potpisao trogodišnji ugovor.

0
A- A A+
Aleksej Nikolić Foto: MN Press

Rade Zagorac, pa Aleksej Nikolić.

Postao je već manir da transfere igrača objavljuje predsednik Partizana Ostoja Mijailović i to preko svog Twitter naloga.

Tako je Mijailović upravo objavio dobrodošlicu reprezentativcu Slovenije, plejmejkeru Alekseju Nikoliću, koji je prethodnih godina igrao u Nemačkoj.

Novi plejmejker Partizana, rođen je 21. februara 1995. a u novoj sezoni će zadužiti crno-beli dres sa brojem 77. Potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom.

Ovaj 23-godišnji košarkaš je od leta 2015. bio je u Bambergu, sa kojim je imao priliku da igra Evroligu, mada ne u važnoj ulozi. 

Prošle sezone igrao je prosečno 12 minuta po utakmici, uz učinak od 2,6 poena i 1,7 asistencija. 

Sa reprezentacijom Slovenije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

U Bamberg, koji je višestruki prvak Nemačke, stigao je iz sarajevskog OKK Spars, gde je proveo četiri godine i bio lider juniorskog sastava, zajedno sa Đokom Šalićem. Prve košarkaške korake napravio je u Laškom i rodnoj Postojni. 

- PRELAZNI ROK -


DOŠLI: Rade Zagorac, Aleksej Nikolić; produžili ugovore: Vanja Marinković; Ostaju: Novica Veličković, Banđa Si, Đorđe Gagić...

OTIŠLI: Mihajlo Andrić, Đoko Šalić, Obrad Tomić, Najdžel Vilijams-Gos...

Sve vijesti