Brguljan: Imamo motiv i želju za dobar rezultat

Autor:

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ima motiv i veliku želju da na Evropskom prvenstvu (EP) u Barseloni ostvari dobar rezultat, kazao je kapiten Draško Brguljan.

0
A- A A+
vaterpolo Foto: MONDO

  Šampionat će biti odigran od 15. do 28. jula, a crnogorski vaterpolisti igraće u grupi sa Francuskom, Maltom i Španijom.

Crnogorski vaterpolisti u Barselonu putuju u subotu, a prvi meč, sa Francuskom, odigraće u ponedjeljak (11.00).

Za 20. jul zakazan je duel sa Maltom (17), dok će se dva dana kasnije sasati sa Španijom (22).

Brguljan je kazao da su crnogorski vaterpolo dobro spremili i da evropski šampionat dočekuju poslije dobro odigrana dva turnira.

“Stekli smo samopouzdanje, neophodno pred veliko takmičenje. Možemo da obećamo da ćemo dati svoj maksimum u svakoj utakmici od Francuske na startu, preko Malte i Španije u grupi do same završnice. Motivisani smo i imamo veliku želju da napravimo dobar rezultat”, kazao je Brguljan.

Selektor Vladimir Gojković kazao je da je EP u Barseloni najvažnije vaterpolo takmičenje ovog ljeta.

“Ulazimo u sam finiš priprema, dugo smo na okupu. Radili smo dobro, odrađeno je dosta od onoga što smo planirali. Imali smo i dva nastupa, koja su prošla dosta dobro i ulila nam dozu samopouzdanja. Očekuje nas završni čin, najvažnije takmičenje za ovo ljeto. Pokušaćemo da iskoristimo posljednjih 5-6 dana i nastavimo sa onim igrama koje smo pružali u proteklom period”, kazao je Gojković.

Tagovi:
Sve vijesti