Održana pokazna vježba spasavanja iz ruševina

Autor:

Služba zaštite Glavnog grada Podgorica, preduzeće CRBC, Gorska služba spasa i avio-helikopterska jedinice DVS Ministarstva unutrašnjih poslova održali pokaznu vježbu na mostu budućeg auto-puta.

0
A- A A+

  Održana je pokazna vježba koja je bila simulacija akcije spašavanja lica zatrpanih u ruševini usljed urušavanja skele na jednom od stopa mosta u izgradnji na gradilištu auto-puta, lokacija Ratkov laz.

Pripadnici preduzeća CRBC su, kao prvi odgovor u ovakvim situacijama, obezbjeđivali lice mjesta, uz stabilizaciju ostataka skele i evakuaciju lica iz ruševine.

Ekipe Službe zaštite Glavnog grada učestvovale su sa dva specijalistička tima – USAR tim za spašavanje iz ruševina koji je spašavao lice zaglavljenog ispod teške metalne konstrukcije upotrebom specijalnih pneumatskih alata, dok je alpinistički tim službe evakuisao lica iz jedne od jama koje se nalaze na terenu. Lica su nakon spašavanja transportovana da dalji medicinski tretman.

Pripadnici Gorske službe izvršili su spašavanje jednog lica koje je nakon kolapsa skele ostalo povrijeđeno i zaglavljeno na jednoj od platformi stope mosta. Nakon što je lice evakuisano sa platforme u bezbjednu zonu, zbog specifičnosti povreda transportovano je helikopterom avio-helikopterske jedinice u KBC Podgorica.

Svi prisutni istakli su zadovoljstvo prikazanim i stepenom opremljenosti i profesionalnosti svih aktera pokazne vježbe.

Sve vijesti