Pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Autor:

Uprava za inspekcijske poslove počela je od 11. juna da sprovodi pojačani nadzor u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima, u kojem učestvuje 70 inspektora.

Pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni Foto: mondo.me

Pojačan inspekcijski nadzor sprovodi se u skladu sa planom aktivnosti Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, kao i po prijavama, koje u znatnom broju pristižu od građana iz svih primorskih opština”, navodi se u saopšenju Uprave.

Najveći broj prijava, kako su naveli, usmjeren je na oblast radnih odnosa, sanitarno-higijenske uslove u hotelima, pružanja turističkih i ugostiteljskih usluga i zaštitu ekonomskih interesa potrošača.

Ekipe Uprave za inspekcijske poslove, koje će obavljati pojačan inspekcijski nadzor u toku ljetnje turističke sezone, čine inspekcije rada, zaštite i zdravlja na radu, zdravstveno-sanitarna, turistička, tržišna, kao i ostale inspekcije koje će se uključivati po potrebi.

Obavljaće se nadzor ispunjenosti uslova za obavljanje djelatnosti, posebno kod objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra, izdavanje fiskalnih računa, utvrđivanje porijekla robe, kao i nadzor u ugostiteljstvu, trgovini i zanatstvu.

Obavljaće se i nadzor bezbjednosti vode za piće u hotelima i odmaralištima, izdavanje fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, nadzor turističkih agencija, vodiča i izletničkih programa, kao i nadzor u pogledu zapošljavanja, radnih odnosa i zaštite na radu, posebno na gradilištima.