Falkensteiner preuzeo Queen of Montenegro

Autor:

Austrijska hotelska grupa Falkensteiner preuzela je u subotu upravljanje hotelom Queen of Montenegro, koji će biti otvoren do sredine oktobra.

0
A- A A+
hotel, hoteli, soba, krevet, jastuk, jastuci Foto: MONDO/Dragana TodorovićIz Falkensteinera su saopštili da će hotel, s ukupno 236 soba, u ljetnoj sezoni imati takozvani white label status.

„Za zimsku sezonu već su pripremljeni opsežni planovi za redizajniranje i nova koncepcija pozicioniranja. S početkom ljetne sezone naredne godine hotel s četiri zvjezdice smješten u Bečićima biće rebrendiran i službeno otvoren pod imenom Falkensteiner“, navodi se u saopštenju.

Hotelska grupa Falkensteiner, jedna od vodećih turističkih kompanija, prisutna u šest evropskih zemalja s trenutno 32 hotela i rezidencija s četiri i pet zvjezdica. Prije otvaranja, indirektni vlasnik hotela, Balansz Zartkoru Nyiltvegu Intezmenyi Ingatlan Alap sproveo je prvu fazu programa obnove.

„Nakon prve sezone u ovoj godini, program obnove renoviranja nastaviće se u saradnji s hotelskom grupom Falkensteiner, a hotel će se redizajnirati i prilagoditi uobičajeno visokim standardima Falkensteinerovih hotela“, navodi se u saopštenju.

Krajem godine će biti objavljene nove informacije i pojedinosti o Falkensteinerovim planovima i ostvarenom napretku, a u proljeće naredne hotel će se otvoriti pod brendom Falkensteiner.

Glavni direktor Falkensteiner grupe, Otmar Michaeler, rekao je da dolazak Falkensteinera u Crnu Goru predstavlja važan korak i uzbudljiv izazov.

„Ovdje vidimo velik potencijal za razvoj i otvaranje potpuno novog tržišta – tržišta budućnosti. U OTP banci dobili smo još jednog velikog finansijskog investitora nakon Morgan Stanleya“, kazao je Michaeler.

Glavni direktor i predsjednik Odbora OTP Real Estate Investment Fund Managementa, Zsolt Barna, kompanije-članice najveće mađarske finansijske grupe OTP, rekao je da je zadovoljan saradnjom s Falkensteinerom.

„Za nas je ključ uspješnog investiranja imati pouzdanog i kompetentnog partnera koji dijeli naše ciljeve i ambicije. U Falkensteineru smo pronašli partnera s dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem hotelijerstva i uređenja zemljišta i izgradnje“, poručio je Barna.