Dodik: Migrantima bi da menjaju etničku sliku BiH

Autor:

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je danas odbacio mogućnost smeštaja migranata na području srpskog entiteta.

0
A- A A+
Donatorsko veče RK Borac m:tel 2018 Milorad Dodik Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

  On je optužio bošnjačke stranke da ih motivišu da dolaze u BiH kako bi im dodelile državljanstvo i tako uticale na promenu etničke i verske slike.

"Ovo je namerna akcija političkog Sarajeva zajedno sa bezbednosnom službom koju vodi SDA da se u BiH pre izbora uvuče, kako su oni planirali, 150.000 migranata", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On tvrdi da će migrantima vlasti u Sarajevu regulisati status azilanata i potruditi se da dobiju državljanstvo BiH.

Dodik kaže da bi razmeštanje migranata podrazumevalo "ozbiljan pritisak na naš način života u Republici Srpskoj" i promenu etničke i verske strukture u BiH.

Dodik kao Orban: Neću nijednog migranta u RS!

On, takođe, kaže da vlast u BiH manipuliše brojem migranata koji su ušli u zemlju i tvrdi da ih zapravo ima pet puta više.

Prema zvaničnim podacima, od početka nove migrantske krize krajem prošle godine u BiH je ušlo više od 5.200 migranata, navodi Hina.

Dodik, s druge strane, smatra da su središnje vlasti BiH u rasulu i da nemaju stvarne podatke budći da brojni migranti ulaze u zemlju putem ilegalnih prelaza.

Sve vijesti