Mobilni za 50-ak eura: Prava mjera za početak

Jeftin, solidno izgleda, funkcije u skladu s cijenom, ali - imaće kupce, sigurni smo!

Mobilni za 50-ak eura: Prava mjera za početak Foto: Promo / Alcatel

Android Go je platforma namijenjena apsolutnim početnicima u smartfon svijetu i tako bi trebalo i posmatrati nove Android Go telefone, a Alcatel 1 je upravo takav - jeftin i sa specifikacijama u skladu sa platformom i svakako, cijenom.

Alcatel 1 je najpovoljniji Android telefon ikad objavljen (ne računamo propale pokušaje indijskih smartfon prevara), koji će do krajnjeg kupca stići po cijeni koja će uskoro biti otkrivena, a Alcatel tvrdi da ćemo svi biti iznenađeni.

Očekujemo da će cena biti između 50 i 80 eura.

Jedini top telefon dostupan za 230 evra

Za taj novac Alcatel će nuditi MediaTek MT6739 čipset sa 1 GB RAM i 8 GB memorije (+ microSD slot), IPS LCD ekran rezolucije 480 x 960 piksela dijagonale 5 inča, sa odnosom stranica 18:9 i dvostruku LTE podršku (Dual SIM). Telefon ima dve kamere - prednju rezolucije dva i zadnju rezolucije pet megapiksela, plastično kućište i klasičan audio ulaz od 3.5 milimetara sa starim microUSB priključkom.

Alcatel 1, Android Go Foto: Promo / Alcatel

Baterija tj. njen kapacitet nije objavljen, ali ne očekujemo brzo punjenje niti mogućnost njenog mijenjanja bez odnošenja u servis, odnosno otvaranja telefona.

Alcatel 1 biće dostupan u zlatnoj, plavoj i crnoj boji, prvo će se prodavati u Rusiji i sa Android Go će stići lakše aplikacije, poput Maps Go, GMail Go, YouTube Go, Messenger Lite i drugih, koje su manje po zauzeću memorije i troše manje resursa telefona. Android Go je posebna verzija Android operativnog sistema, koji dobro radi i sa 1 GB RAM, a Google i Alcatel obećavaju da će korisnici ovog telefona biti zadovoljni njegovim performansama.

Kao što smo rekli - ako od Alcatel-a 1 ne očekujete čuda, ovo bi mogao da bude sasvim odgovarajući telefon za vas (pod uslovom da dosad nikad niste imali pametan telefon).


Sve vijesti