Šaćiri i Džaka obećali Švajcarcima, pa ih slagali

Autor:

"Prekršili su muško obećanje", konstatuje švajcarski dnevnik "Blik" u izvještaju sa utakmice protiv Srbije.

Ništa novo, ni neočekivano, ali ipak - skandalozno.

Reprezentativci Švajcarske koji "vuku" korijene sa Kosova i Metohije slavili su golove protiv Srbije formirajući rukama orla sa albanske zastave. Jasna provokacija bila je logičan potez posle njihovih izjava prije utakmice, u kojima su pominjali rat, sukobe sa Srbima, a njihov najbolji igrač Đerdan Šaćiri izašao je na teren u kopačkama sa motivima zastave Kosova.

Švajcarski reprezentativac Granit Džaka, koji je postigao gol za 1:1, kaže da njegovo slavlje "albanskim orlom" nije bila nikakva poruka protivniku.

"Iskreno, protivnici me uopšte nisu interesovali. To je bilo za moje ljude, koji su me uvijek podržavali. Za one, koji me nisu zapostavljali, u mojoj domovini, odakle su korijeni mojih roditelja. To su bile jednostavno čiste emocije", kazao je za švajcarsku televiziju SFR igrač albanskog porijekla.Istakao je da je za njega ovo bila posebna utakmica, dodajući da su mu hiljade ljudi, porodica iz Švajcarske, iz Albanije i sa Kosova i Metohije pisali uoči meča.

Đerdan Šaćiri, koji je postigao pobjedonosni gol za Švajcarsku, i koji je na isti način proslavio pogodak, rekao je da se nije radilo o politici već o fudbalu.

U vezi sa zviždanjem protiv njega, ukazao je na to da se moglo čuti sve i svašta.

Švajcarski dnevnik "Blik" na svom sajtu ukazuje da je Džaka provocirao Srbiju, koja nije priznala nezavisnost Kosova.

Isti list ujedno podsjeća da je u novembru 2014. u nacionalnom timu Švajcarske dogovoreno da se ubuduće odustane od slavlja "albanskim orlom".

"Muško obećanje od tada važilo je skoro četiri godine, do petka veče", konstatuje "Blik".

Tagovi:
Sve vijesti