Ko voli da ljulja i da ne žulja - to je to! VIDEO

Igra na ivici filma za odrasle. Šta mislite o tome?

Ko voli da ljulja i da ne žulja - to je to! VIDEO Foto: Promo / KOEITECMO

S vremena na vreme bacimo pogled na Steam poseban dio prodavnice, u kojem znamo da “caruje“ žanr anime igara “za odrasle”, koje na vrlo otvoren način koketiraju sa 18+ temama, ali ovo što smo sad našli je prevazišlo sva očekivanja - i onih najslobodnijih među nama…

Saznali smo za novi Dead Or Alive Xtreme Venus Vacation video (o, hvala ti Play! Zine), koji pokazuje novu alatku za igrače, odnosno mogućnost da “povlačite” odeću ženskih likova u igri i pipkate ih. OK, ništa previše čudno, ali ono što je uznemirujuće jeste to što se očigledno radi o prilično otvorenoj fantaziji seksualne agresije, pa čak i nasilničkog ponašanja, jer dievojke na japanskom izgovaraju “Ne!”, “Stani!”, “Nemoj!” i slične oblike nepristajanja i negodovanja na takvo ponašanje, ali - ipak pristaju... 

Zvanično: Zavisnost od igara je PSIHIČKI poremećaj

 Ovo se sa jedne strane može tumačiti kulturološkim aspektom, jer je u Japanu fenomen čednosti i nevinosti mladih žena znatno prisutniji nego na zapadu, pa se zbog toga i ta fantazija neiskvarenih mladih žena/djevojka i provlači u ovakvim igrama, odnosno “nije da one ne žele, nego su previše čedne da bi otvoreno pristale”.

U svakom slučaju, oko ovog videa se na Reddit mreži razvila zanimljiva i vrlo ozbiljna diskusija, koja prolazi kroz kulturološke, sociološke, pa i psihološke aspekte, recimo - zašto su ovakve stvari na zapadu više uznemiravajuće od makljanja i ubijanja ljudi ili gaženja kolima u GTA?

Neki korisnici su napravili paralelu između realističnosti, odnosno da što je nešto bliskije i realnije da se desi, to je više uznemiravajuće u igrama, dok se apstraktne i nerealne scene nasilja prihvataju, jer su previše nerealne i nedostižne “prosečnim“ igračima.

Video igre i pomenuto povlačenje odjeće možete videti ispod, a ukoliko vas interesuje diskusija na Reddit mreži, možete je pronaći na ovom linku.

Izvor: KOEITECMO Channel

Sve vijesti