A u finalu - teško zbog rivala i punih tribina

Autor:

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore će sjutra u finalu Svjetske lige igrati protiv domaćina Mađarske (19:45), selektor Vladimir Gojković iznio očekivanja.

A u finalu - teško zbog rivala i punih tribina Foto: MONDO/Gordana Bojanić

“Ajkule” su u grupi Superfinala Svjetske lige prvo odradili Japan (14:8), pa Mađarsku (12:9), pa Australiju (10:8). A onda je u četvrfinalu eliminisan Kazahstan (14:2), da bi u polufinalu vaterpolo selekcija Crne Gore odradila Španiju 10:8.

Dakle, finale Superfinala Svjetske lige u Budimpešti je osiguran na grandiozan način!

A u finalu, sjutra od 19:45 časova, na samoj obali Dunava naša selekcija predvođena selektorom Vladimirom Gojkovićem, će igrati protiv domaće Mađarske.

“Igrači su stvarno bili fantastični od samog početka turnira. Vidjelo se da žele uspjeh ovdje. Polufinale je njihova pobjeda. Nije bilo lako, igra se peti dan zaredom tako da je trebalo dosta snage. Imali smo nekih grešaka u prvoj četvrtini, ali je posle sve bilo mnogo bolje. Možemo biti zadovoljni ulaskom u finale”, rekao je Gojković nakon utakmice u kojoj su strijelci bili Đuro Radović (četiri), Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Bogdan Đurđić (po dva).

Mađarska je ozbiljna vaterpolo selekcija…

“Očekujemo pune tribine, tako da neće biti lako. Ostaje nam da odmorimo igrače koji su najviše bili pod teretom, koliko je to moguće. Ali znajući sve njih, kad se igra finale zaboravlja se umor”, rekao je Gojković.

VATERPOLO: Crna Gora u finalu!

Sve vijesti