Uhapšene dvije osobe, otkriven štek sa oružjem

Autor:

Službenici Uprave policije su locirali stan, takozvani štek, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom priprema za izvršenje teškog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata i uhapsili F.K. (29) i M.R. (27) iz Cetinja.

0
A- A A+
hapšenje policija uhapšen lisice akcija mup Foto: MONDO, Mario MilojevićSlužbenici Uprave policije su nakon višesedmičnih aktivnosti koje su bile usmjerene na sprječavanje teškog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata, a koje su sprovedene u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, locirali stan u kojem je pronađeno i oduzeto oružje.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su pronašli i veću količinu municije, eksplozivna sredstva i lažnu bradu za maskiranje koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni izvršenju tog krivičnog djela. Pronađen je i kokain, kao i više telefona koji će biti predmet vještačenja i provjera.

“Nakon višesedmičnih aktivnosti došlo se do saznanja o lokaciji pomenutog stana, vlasništvo S.B. iz Cetinja, za koji su postojala saznanja da se u njemu nalaze sredstva za izvršenje teškog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Službenici OB Cetinje su, u sadejstvu sa SKP, pribavili naredbu za pretres od sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju nakon čega su pretresli taj stan. Tom prilikom slobode su uhapšeni F.K. (29) i M.R. (27) iz Cetinja, za koje se sumnja da su posjedovali sredstva za izvršenje krivičnog djela koja su ovom prilikom pronađena i oduzeta.

“Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj CZ sa okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka u ilegalnom posjedu, rezervni okvir sa 11 metaka, još dva rezervna okvira, korice od pištolja, PVC kutija od pištolja CZ, 35 metaka za automatsku pušku, 43 komada metaka i 18 detonatorskih kapisli”, precizira se u saopštenju.

Osim toga pronađeni su i oduzeti sedam mobilnih telefona sa SIM karticama, PVC zamotuljak sa sadržinom praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain i lažna brada za lice.

“Nakon obavljenih konsultacija sa državnim tužocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju o svemu je upoznat i državni tužilac u Višem državnom tužilalaštvu u Podgorici”, rekli su iz Uprave policije.

Državni tužilac u VDT-u u Podgorici je naložio da se te dvije osobe uhapse zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija, te da mu se privedu uz krivičnu prijavu. Obrada ovog predmeta se nastavlja u konsultaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici.

“Pribavljeni operativni podaci ukazuju na sumnju da su te dvije osobe povezane i sa izvršenjem i još nekih teških krivičnih djela na teritoriji Crne Gore, a policijske mjere i radnje na provjeri i dokazivanju tih saznanja su u toku”, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti