Zlatičaninu polomljeni vilica i nos!

Autor:

Najbolji crnogorski bokser u ovom vijeku doživio je i drugi poraz u profi karijeri, ponovo nokautom u ranoj fazi meča, ali ovog puta sa mnogo težim posljedicama.

Zlatičaninu polomljeni vilica i nos! Foto: MONDO/Anto Baković

Dejanu Zlatičaninu su u borbi sa Robertom Ramiresom u kojoj je tražio šansu da se vrati u svjetski vrh polomljena vilica i nos!

Podsjećamo “Dinamit” je početkom prošle godine izgubio titulu svjetskog prvaka strahovitim nokautom od Majkija Garsije u Las Vegasu. U povratničkom meču, sredinom decembra prošle godine, pobijedio je nokautom Evisona Ereru iz Kolumbije. Jutros u Njujorku stvari su se, nažalost, završile veoma loše po našeg boksera.

 Promoter “Dinamita” Lu Dibela prokomentarisao je da je nokaut od Garsije poremetio Dejana više nego što se mislilo.

"Sada sam zabrinut za njegov ozdravljenje i oporavak. Bio je to prilično žestok poraz, nakon koga samo želite da se fizički oporavi, pa tek onda da razmišljate o drugim stvarima", rekao je Divela, prenosi ringtv.com.

Loš epilog meča mogao se naslutiti već na početku kada je Ramires “načeo” Zlatičanina žestokim udarcem u bradu. “Dinamit” se nakon toga vratio, uzvratio sa dva krošea ali je Ramires odgovorio još žešće i primorao sudiju da u drugoj rundi prekine meč.

Naš bokser je krenuo sa vidnom željom da meč riješi u uvodnoj fazi. Utisak je da ga je baš to koštalo poraza. U drugoj rundi zadao je dobar udarac ali ostavio prostora rivalu za kontru što je Ramires iskoristio da sa nekoliko razornih udaraca pošalje "Dinamita" na pod. Na sličan način je Zlatičanin izgubio WBC pojas i u duelu sa Majkijem Garsijom.

Zlatičanin u profi karijeri ima 23 pobjede i dva poraza.

Podgoričanin je, uz Mata Parlova, jedini bokser sa prostora bivše SFR Jugoslavije uspio da osvoji titulu prvaka svijeta u najprestižnijoj WBC verziji. Titulu šampiona osvojio je pobjedom nad Frenklinom Mamanijem iz Bolivije 11. juna 2016.

Sve vijesti