Danas protest zbog smjene Mićunovića

Autor:

Nevladina organizacija Media Centar organizovaće danas protestni performas, povodom, kako su kazali, nezakonitog i politički motivisanog razrješenja direktora Televizije Crne Gore (TVCG) Vladana Mićunovića.

0
A- A A+
rtcg predajnici antene antena Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Performans pod sloganom “Nezavisni Javni servis i tačka” biće održan danas u 19 sati na platou ispred zgrade RTCG.

"Nezakoniti politički uticaj vladajuće partije, započet smjenama u Savjetu Radio Televizije Crne Gore (RTCG) i dovođenjem vlasti lojalnih ljudi u ovo tijelo, nastavljen nedavnim razrješenjem generalne direktorice Andrijane Kadije, dobija epilog razrješenjem Mićunovića", saopšteno je iz Media Centra.

Prema njihovim riječima, progon i preuzimanje nacionalnog javnog medijskog servisa u završnoj su fazi.

U Media Centru smatraju da RTCG ponovo postaje jednopartijski servis od koga korist ima samo jedan, manji, dio crnogoskog društva, ali kojeg finansiraju svi crnogorski građani.

"Kadija i Mićunović su u prethodnih 17 mjeseci pokazali da RTCG može funkcionisati kao istinski medijski javni servis, jednako udaljen od vlasti i opozicije. RTCG je u prethodnom, kratkom periodu, pokazala da je nužno i moguće raditi u interesu svih a ne samo vlasti", rekli su iz Media Centra.

Oni su pozvali građane da im se pridruže na protestu.

"Ukolko ne želite da se vama manipuliše i od vas skrivaju informacije od javnog interesa, ukoliko ne želite partijsku televiziju, dođite na građanski skup.Braneći javni medijski servis, branite svoja ljudska i građanska prava", poručili su iz Media Centra.

Mićunović smijenjen, Đurđić v.d. direktora RTCG

Tagovi:
Sve vijesti