Džip reli kreće iz Nikšića!

Autor:

Turističko-sportska manifestacija Džip reli Montenegro Trophy biće, 19 put zaredom, organizovana i ove godine, prvog vikenda u jula i proći će kroz netaknute predjele Crne Gore, saopštili su njeni organizatori cije relija.

0
A- A A+
Jeep. Foto: Jeep/Chrysler Jeep.Predsjednik Oranizacionog odbora Montenegro Trophy, Luka Maksimović, kazao je da će u karavanu džipova najviše biti učesnika iz Crne Gore, kao i nekoliko posada iz Slovenije i zemalja okruženja.

Predviđeno je da se u petak vozi od Nikšića, preko Zagrada, ispod Lukavice, Kutskim brdom, preko Štitova, Rakočice, Maganika, predjelom Prekornice i Ponikvica, prema Gornjim Rovcima, dok je ručak planiran u selu Trmanje i prenoćište u Mojkovcu.

„Karavan će se drugog dana zaputiti prema Bjelasici, gdje još ima snijega po putevima. Tokom ta dva dana biće organizovano takmičenje u orjentacionoj vožnji, što znači da će se voziti po knjizi puta na unaprijed zadato vrijeme. Drugo prenoćište planirano je u luksuznom hotelu Berane“, rekao je Maksimović.

On je dodao da je treći dan rezervisan za ispit spretnosti, gdje će svi vozači dobiti priliku da na poligonu dokažu vozačke sposobnosti i moć mašine kojom upravljaju. Manifestacija će biti završena proglašenjem pobjednika i svečnim ručkom u nedjelju, u hotelu Berane.

„Minulih skoro dvije decenije organizovali smo više od 30 krstarenja crnogorskim putevima i bespućima, prvog vikenda u julu, kao i u septembru, kada se obilježava Dan oslobođenja Nikšića i zimi. Nema evropske zemlje iz koje, zbog ove manifestacije, Crnu Goru nijesu posjetili avanturisti i vrlo se rado vraćaju njenim najljepšim, a nedovoljno poznatim predjelima, a mi smo do sada obilježili više hiljada kilometara makadamskim puteva“, naveo je Maksimović.

Za učešće u reliju neophodno je vozilo s pogonom na sva četiri točka, ali i što ranija prijava preko oficijelnog sajta ili facebook stranice te organizacije. U karavanu koji kreće iz Nikšića u devet sati, kako je navedeno, biće kao i svake godine do sada, automehaničarska služba, policijska pratnja i ljekarska ekipa.

Sve vijesti