Dvije ponude za dio imovine Brodogradilišta

Autor:

Na tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta stigle su dvije ponude, za zemljište u Bijeloj.

0
A- A A+
. Foto: MONDO/Gordana Bojanić .

  Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, kazao je danas u Privrednom sudu da je Nenad Lazović iz Herceg Novom dostavio ponudu za kupovinu dijela imovine.

“Ponuda je dostavljena za tri katastarske parcele u Bijeloj, površina 241 metar kvadratni, 2,35 hiljada metara kvadratnih i 351 metar kvadratni po cijeni od 380 hiljada eura”, precizirao je Ostojić.

Ponuđač je, kako je dodao, dostavio oglasom traženu dokumentaciju.

Kompanija Roaming Montenegro iz Nikšića, čiji je izvršni direktor Dalibor Milović, dostavila je ponudu za kupovinu katastarske parcele površine 7,95 hiljada metara kvadratnih sa započetim objektom u izgradnji, u iznosu od 1,42 miliona eura.

On je naveo da će odluke o izboru ponuđača donijeti u propisanim rokovima.

Na tenderu je ponuđen preostali dio imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 3,6 miliona eura ne uključujući zalihe alata i materijala.

Na prodaju su bila ponuđena dva poslovna prostora površine 671 i 368 metara kvadratnih, po početnim cijenama od 760,91 hiljadu eura, odnosno 393,01 hiljadu eura. Prodavao se i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 29,08 hiljada eura.

U tenderu je objašnjeno da se dva poslovna prostora i kancelarijski namještaj i oprema prodaju kao cjelina.

Na prodaju su ponuđene i zalihe alata i materijala u upotrebi, specificirane u posebnim spiskovima istaknutim na oglasnim tablama Privrednog suda, čija je knjigovodstvena vrijednost evidentirana u iznosu od 617,67 hiljada eura, odnosno 532,01 hiljada eura.

Na tender je bio ponuđen i stambeni prostor u zgradi u naselju Topla u Herceg Novom, po početnoj cijeni od 51,32 hilajde eura.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura.

Na jednom od prethodnih tendera, Autoprevoz “Bajović” iz Nikšića kupio je vozni park za 107,53 hiljade eura, dok su na ranijim tenderima prodati veliki i mali dok.

Veliki dok je za 11 miliona eura prodat litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla, a mali Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske za 2,1 milion eura.

Ostojić je sredinom septembra prošle godine odobrio prodaju imovine tog preduzeća koja se nalazi u koncesionom području, konzorcijumu koji čine Adriatic Marinas i Damen za 2,65 miliona eura.

Konzorcijum koji čine holandski Damen i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela.

Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina, uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona eura.

Sve vijesti