Ovo morate da znate, ako želite da nađete ljubav

Autor:

Ako želite da nađete čovjeka svojih snova, potrebna vam je odgovarajuća strategija.

Ovo morate da znate, ako želite da nađete ljubav Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Neki imaju tu sreću da na ljubav svog života "natrče" ne tražeći je, dok drugi za to moraju malo da se pomuče. Ako spadate u drugu kategoriju i čini vam se da nikako ne uspijevate da nađete muškarca sa kojim biste se skrasili u srećnoj vezi, evo šta savjetuju eksperti za veze.

Eksperti za veze Arlin Vaskez, Marina Margulis i Pegi Volman saglasne su u jednom - prije nego što "privučete" sjajnu vezu, morate da se dobro pogledate u ogledalo - bukvalno i figurativno.

"Mislim da je to prva stvar koju žena treba da uradi ako je ozbiljna u namjeri da pronađe ljubav. Da se dobro pogleda, sabere, 'otrese prašinu' sa sebe i počne iz početka", kaže Pegi Volman.

Drugim riječima, otvorite um za mogućnost da, uz novu strategiju, zaista možete da pronađete ljubav koja vas negdje čeka. Posmatrajte to kao novo poglavlje u svom životu. 

Pored toga, stručnjaci kažu da je važno da budete proaktivni, pozitivni i strpljivi u pokušajima da nađete svoju ljubav, ali je važno i da utvrdite šta tačno želite.

"Posvetite vrijeme tome da shvatite šta tačno tražite i ne dovolite da vam društvo i okolina određuju šta bi trebalo da želite“, savetuje Arlin Vaskez. Jer, kada znate šta želite, to je već „pola posla“, pošto ne gubite vrijeme na potencijalne partnere koji vam ne odgovaraju.

Koliko god da fizički izgled definitivno nije najvažniji niti presudan, Marina Margulis savjetuje da razmislite da li biste se zabavljali sa sobom.

"Znam da se to ljudima ne dopada, ali činjenica je da privlačnosti ima ili nema u prvih 30 sekundi upoznavanja. Fizički izgled nije presudan, ali da bi neko želio da vas dublje upozna, prvo morate da prođete taj prvi, 'fizički test', odnosno da se nekome fizički dopadnete. Dakle, kada idete na sastanak, pokažite svoje najbolje izdanje", savjetuje ona.

Pegi Volman savjetuje i da dobro razmislite o svojoj prošlosti, tj. prošlim vezama, ali da se ne "zaglavite" u njima.

"Razmislite u čemu ste pogriješili, šta bi moglo drugačije ovog puta. Nije loše ni da sa bivšima iskreno razgovarate o njihovom mišljenju o vama. Tako ćete znati šta biste eventualno mogli da promijenite".

Ukoliko želite da pronađete čovjeka svog života, a to vam još uvijek nije pošlo za rukom, poslušajte ove savjete, nemate šta da izgubite.

Sve vijesti