Zakupci plaža često ne poštuju ugovor

Autor:

Mali broj zakupaca plaž poštuju obavezu da plažnog mobilijara oslobode 50 odsto kupališta i taj prostor jasno i vidljivo označe.

1
A- A A+

plaža more grčka odmor leto nea flogita halkidiki turisti turizam suncobran suncobrani ležaljka ležaljke Foto: MONDO/Lana Stošić

  Veliki broj mještana crnogorskog primorja žali se i ove godine da zbog zakupaca koji su moblijarom zauzeli i uzurpirali gotovo cijelu plažu, oni nemaju gdje da prostru peškir, piše Dan.

List navodi da plaže tako postaju nedostupne građanima koji su primorani ili da plate plažni mobilijar ili da napuste kupalište jer im je onemogućen pristup i korišćenje obale mimo zakupa.

Iz Javnog preduzeća Morsko dobro za Dan su saopštili da je gotovo na svim crnogorskim plažama, shodno ugovorenim obavezama, 50 odsto prostora u potpunosti oslobođeno od mobilijara tako da turisti slobodno mogu raširiti peškir, suncobran i uživati u moru i suncu.

Iz Morskog dobra naveli su da je trenutno 330 kupališta na primorju predmet zakupa i da shodno ugovoru potpisanom sa JPMD, zakupci su dužni da poštuju pravila zakupa.

Ukoliko dođe do eventualnih odstupanja od strane zakupaca, JPMD je dužno da preduzme mjere i Upravi za inspekcijske poslove proslijedi službene zabilješke sa terena sačinjene prilikom konstatacije nekog od eventualnih prekršaja ugovorenih obaveza, piše Dan.

Iz ovog javnog preduzeća navode da su sva kupališta na crnogorskoj obali javna i jednako dostupna svima onima koji namjeravaju da ih posjete, a sve više plaža čine gradskim i izletničkim, navodi podgorički dnevnik.

Tagovi:
Sve vijesti