iPhone 3GS opet u prodaji, po smiješnoj cijeni

Šta li će Apple da kaže o ovom potezu jednog od južnokorejskih operatora, SK Telink.

0
A- A A+

Jedan od južnokorejskih operatora, SK Telink, prodavaće ponovo iPhone 3GS telefon po cijeni od svega 41 dolara (u južnokorejskoj valuti, naravno).

Prema izvještaju tamošnjih medija ovaj operator je u svom skladištu pronašao veliku, ali neotkriveno koliku, količinu iPhone 3GS uređaja, koje želi da rasproda i zbog toga će ih ponuditi po pomenutoj cijeni. Apple je ovaj model prestao da podržava prije nekoliko godina i nije poznato kako će velika kompanija reagovati niti da li postoji mehanizam da spriječi prodaju starih iPhone modela na zvaničnom tržištu (Apple sarađuje sa operaterima, pa ne vjerujemo da bi bilo koji smio da se upušta u nešto što ta kompanija, koja inače ima vrlo striktne i stroge principe poslovanja, nije odobrila).

Apple bi lako mogao da zatraži prestanak prodaje, jer su ti modeli za korejsko tržište bili namijenjeni tokom 2009. godine, zbog čega danas mnoge i zvanične Apple aplikacije neće raditi, a pitanje je koliko će korisničko iskustvo biti dobro, kao i koliko će baterija moći da izdrži bez punjača.

S obzirom na to da telefoni u skladištu stoje skoro deceniju, pitanje je kako će baterija reagovati na punjač i kolika će joj autonomija biti nakon toliko godina stajanja.

Ovaj iPhone model ima i drugačije priključke i drugačiji iOS operativni sistem danas, pa će biti zanimljivo da vidimo kako će korisnici reagovati na njega, ako do prodaje uopšte dođe. Takođe, brzine prenosa podataka na ovim telefonima daleko su ispod današnjeg standarda.

Da li se vi sjećate iPhone 3GS modela? Ovaj model nije bio zvanično dostupan u Crnoj Gori, Apple je kod nas došao tek 2014. godine, prodajom iPhone 5S uređaja.


Tagovi:
Sve vijesti