"Ja danas na podgoričkom asfaltu tražim pravdu"

Autor:

Korisnice naknada za majke troje i više djece zatražile su od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da im pomogne kako bi im bile vraćene ukinute naknade, saopštila je predstavnica Kordinacionog odbora korisnica naknada, Željka Savković

0
A- A A+

majke Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Savković je danas na protestu uputila zahtjev Đukanoviću da ih primi na razgovor, a kako bi se majkama vratilo doživotno stečenih 70 i 40 odsto prosječne zarade.

Ona je kazala da svi građani treba danas da budu na protestu, ne samo zbog majki, nego zbog kršenja Ustava Crne Gore.

„Pozivamo svu crnogorsku građansku svijest da obrane sa majkama Ustav Crne gore, jer ako je ima oni danas treba da budu ovdje, zbog svakog svog problema, a prvenstveno problema majki“, kazala je Savković.

Ona je u zahtjevu Đukanoviću navela da se nije obratila bivšem predsjedniku (Filipu Vujanoviću), jer je potpisao da 22 hiljade majki ostanu bez doživotno stečenog prava.

"Što je po Ustavu nezakonito i što se nije udostojio da ispoštuje majku kao stub države", rekla je Savković.

Savković je saopštila da se ono što je učinjeno može riješiti jedino vraćanjem doživotno stečene naknade svim majkama.

Ona je podsjetila da je od 1.juna 2016. godine do 30. juna prošle godine više od 22 hiljade majki
ostvarilo pravo na doživotno stečenu naknadu.

Savković je kazala da će ići do Strazbura "ako još jednom udare na majke".

Korisnica naknada za majke sa Žabljaka, Milenka Leković, rekla je da iza sebe ima 35 godina radnog staža i da je radila vjerujući da će u starosti imati zasluženu novčanu naknadu i miran penzionerski život.

„Umjesto toga ja danas sa vama na podgoričkom asfaltu tražim pravdu, borim se za građanska prava nas obespravljenih majki koje su diskriminisane i iznevjerene“, saopštila je Leković.

On je kazala da će se boriti da se majkama stečeno pravo vrati jer, kako je kazala, majke uvijek imaju snage da se bore i kad drugi odustanu.

Tagovi:
Sve vijesti