"Opozicija ne može postavljati uslove za povratak"

Autor:

Serija poraza na izborima otrijeznila je opoziciju i pokazala im da treba da se vrate u Skupštinu što prije i to bezuslovno, poručio je predsjednik parlamenta, Ivan Brajović.

0
A- A A+
Ivan Brajović Foto: MONDO/Gordana Bojanić

„Izborni porazi očigledno djeluju otrežnjujuće, građani ne tolerišu da ih izabrani predstavnici ne zastupaju u parlamentu“, naveo je Brajović u saopštenju.

On je rekao da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao, navodeći da su, na osnovu preporuka ODIHR-a izmijenili jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent.

Kako je dodao Brajović, uprkos pozivu, opozicija nije učestvovala u izradi tih zakona, a onemogućila je usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika.

On je naveo da će se poslanici opozicije, pojedinačno ili grupno, vratiti u Skupštinu.

„Kada će to biti ne bih nagađao. Vjerujem da će njihov povratak, pored loših izbornih rezultata sa kojima su se suočili, ubrzati i podsticajne izjave evropskih zvaničnika“, rekao je Brajović.

O bilo kakvom uslovljavanju opozicije za povratak u Skupštinu, kako je naglasio, ne može biti govora.

„Mislim da je serija izbornih poraza političkim akterima dala odgovor i preporuku da se vrate u Skupštinu što prije i to bezuslovno“, kazao je Brajović.

On smatra da bi, iako Skupština radi u punom legitimitetu, puni kapacitet donio kvalitet više za razvoj demokratizacije crnogorskog društva.

„Do sljedećih parlamentarnih izbora 2020. godine može mnogo toga da se uradi“, istakao je Brajović.

Demokrate i URA da se vrate u parlament?

Tagovi:
Sve vijesti