“FSCG nas je kaznio, jer smo srpski klub”

Autor:

Predsjednik Fudbalskog kluba Grbalj, Marko Carević, pričao o razlozima zašto “trikolori” iz Radanovića nisu dobili licencu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope

“FSCG nas je kaznio, jer smo srpski klub” Foto: MONDO

Grbalj je u tek završenoj sezoni 2017/2018. osvojio četvrto mjesto, to je “trikolorima” iz Donje Sutvare garantovalo učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali…

Tim iz Radanovića nije dobio dozvolu za nastup u UEFA takmičenjima, jer nije ispunio sve uslove, a to je saopštila Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Crne Gore.

Cijela situacija je naljutila predsjednika Fudbalskog kluba Grbalj Marka Carevića, koji tvrdi da se sve ovo radi samo zbog toga što su “trikolori” srpski klub.

Zašto nismo dobili licencu, najbolje zna Fudbalski savez Crne Gore. Zvanično objašnjenje je da nešto nije u redu sa dokumentacijom. Do posljednjeg dana su naš sportski direktor Aleksandar Mikijelj i Dejan Savićević, i neka gospođa Ana Raspopović, bili u kontaktu. Uvjeravali su nas da je sve u redu, da nema problema i da ćemo odluku dobiti poštom. Dobili smo je poštom, a mjesec dana prija toga imali smo informaciju, ne samo mi već čitava fudbalska javnost, da nećemo dobiti licencu. U dokumentu piše da zbog nekih finansijskih nepravilnosti nismo dobili licencu, da imamo Sportski sud u Lozani i da se njemu obratimo”, rekao je Carević za “Borbu”.

Grbljani i ne pomišljaju da šalju žalbu u Švajcarsku.

Dobro ćemo razmisliti, jer šuti i rogati ne mogu zajedno. Očito sam ja i Grbalj sa grbom i trobojkom najveći problem Saveza. Žaliti se nemamo kome, taksa Sportskom sudu u Lozani je 15.000 eura”.

Carević smatra da FSCG treba da bude na usluzi svim klubovima, a ne da favorizuje jedne, a drugima da zatvara vrata evropske scene.

Ko je učestvovao u ovome, to je neljudski! Tako rade kukavice, pričaju jedno, a rade drugo. Fudbalski savez bi trebalo da bude servis klubova, da pomogne klubovima ako ima nekih nepravilnosti da se to ispravi. Ne da pričaju da je sve u redu i da na kraju donesu takvu odluku. To je neljudski, to rade kukavice koje vam u oči ne kažu ono što misle.  Treba da je i njima interes da ide u Evropu onaj ko je to zaslužio na terenu”, rekao je predsjednik Grblja, koji je dodao…

Očito da to nije manir Saveza i vjerovatno je problem što se mi ne bavimo nikakvim drugim radnjama, već što pošteno igramo fudbal. To zna sva Crna Gora, tako da je to možda mana i greška Grblja. U svakom slučaju, mi smo ponosni na sve ono što smo do sada radili. Časno i pošteno smo osvojili 50 bodova. Zaslužili smo da idemo u Evropu, ali sa administracijom ne možemo da se borimo i vidjećemo šta ćemo i kako ćemo dalje”.

Grbalj je od 2006. godine, kada je Crna Gora proglasila nezavisnost, u nemilosti FSCG. Tako tvrdi Carević

Od početka, od formiranja države, naš klub je bio na ledu i gdje god je moglo da nam se odmogne, to se i radilo. Sve se radilo da Grbalj ne izađe u Evropu. Dva puta smo dostojno reprezentovali crnogorski fudbal. U sezoni 2007/2008. godine smo igrali Intertoto kup, prošli smo Čelik iz Zenice, a onda smo nesrećno eliminisani u drugom kolu. Ponovo smo 2013. izborili izlazak u Evropu i tada nismo dobili licencu. Savićević i Fudbalski savez Crne Gore su nam rekli da smo, navodno, zakasnili sa predajom dokumentacije. Tu dokumentaciju smo predali sedam dana ranije i sa arhiva FSCG smo imali potvrdu da smo sve blagovremeno predali. Mjesec dana ranije smo se raspitivali, lično je Mikijelj išao kod Savićevića, koji mu je rekao da ne zna da ima problema. Ako je i bilo problema, trebalo je da nas upute da ih ispravimo. Šteta je nekome oduzeti nešto što je zaslužio na terenu. To je sramota”, jasan je Carević, koji je ponosan što zastava Grblja ima crvenu, plavu i bijelu boja.

Od kada je Grbalj osnovan 1970. godine, ima te ambleme. Nismo ih mijenjali niti njima bilo ko maše da bi nekoga iritirao. Zna se ko smo, šta smo i svoji smo na svome. Sa tim nema kompromisa i nikakve druge priče. Ovo je nevjerovatan pritisak. Nema sile da neko može da promijeni grb kluba, a mi ćemo dalje da vidimo kako ćemo da funkcionišemo”, naglasio je Carević u intervjuu za borba.me.

Sve vijesti