Za častan oproštaj! I da vidimo kakva je budućnost

Autor:

Rukometna reprezentacija Crne Gore igra večeras (20.00) revanš utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske, lavovi se tako opraštaju od plasmana na SP pošto su u prvom meču poraženi ubjedljivo 32:19

0
A- A A+
Foto: MONDO/Anto Baković

  San o plasmanu na Svjetsko prvensto srušen je prije šest dana u Osijeku, danas će, ukoliko se ne desi neviđeno čudo, biti i zvanično ugašen...

Rukometaši Crne Gore od 20 sati u dvorani "Verde", u Podgorici (u Donjoj Gorici), dočekuju Hrvatsku. Biće to revanš baraža za SP nakon što su oslabljeni "lavovi" "razbijeni" u prvom meču sa ogromnih 32:19.

Nadam se da možemo do pobjede, kako bismo se na lijep način oprostili i završili ovaj mini ciklus”, poručio je heroj junskih kvalifikacija iz prošle godine Miloš Božović.

Hrvatska je bila favorit i prije prvog meča. I sada je favorit i to se ne dovodi u pitanje. Međutim, vjerujem da možemo da ostavimo bolji utisak i da možemo da im pariramo duže od dvadesetak minuta”.

Bez Vuka Borozana, koji ne želi da igra za svoju zemlju, zatim i povrijeđenih Vladana Lipovine i Rada Mijatovića, teško je bilo i očekivati da “lavovi” naprave senzaciju. S druge strane, momcima koji su se odazvali Draganu Đukiću za ove mečeve (i koji su uvijek tu) teško se može nešto zamjeriti. Jednostavno u Osijeku se vidjela velika razlika u klasi.

Iako smo doživjeli ubjedljiv poraz, moram da istaknem da smo skoro dvije nedjelje radili zaista naporno i posvećeno. Sada moramo da nađemo motiv da odigramo revanš na što boljem nivou. Motiv treba tražiti i u činjenici da nikada nijesmo savladali Hrvatsku”, jasan je Božović.

San o Svjetskom prvenstvu biće večeras ugašen, ali mnogo bitnije od toga sada je budućnost rukometne selekcije Crne Gore. Iako se selektor Đukić borio da uvijek u timu ima svakog igrača, kult reprezentacije se izgubio, a najbolji igrač je ostavio svoje drugove.

Osim toga počeli smo da gubimo talentovane igrače i u mlađim kategorijama, pa je jasno da je pred Rukometnim savezom Crne Gore buran period tokom kojeg mora da pokaže i preuzme odgovornost. U suprotnom velike priče nestaće iz našeg rukometa.

Sve vijesti