Šabović napušta rukovodstvo, ali ostaje u SDP-u

Autor:

Poslanik i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Crne Gore Džavid Šabović rekao je juče da će se povući sa mjesta predsjednika plavskog odbora partije i da će to uraditi u narednih nekoliko dana.

0
A- A A+

  Šabović je za Dan kazao da ga isti razlozi koji su ga motivisali da napusti mjesto predsjednika plavskog odbora motivišu i da razmišlja o tome da polako napušta rukovodstvo stranke na državnom nivou.

“Daleko od toga da napuštam stranku. Ne, ostajem u SDP-u jer vjerujem da je SDP budućnost Crne Gore i stranka koja treba da predvodi borbu za demokratsku i slobodnu Crnu Goru. Ne želim da uradim ništa radikalno, ali već dugo sam u politici. I zbog godina i zbog svega, polako ću smanjivati svoje učešće u rukovodstvu stranke na državnom nivou. Više ne mogu ni da putujem toliko, ima tu i objektivnih razloga. Ali, kao što sam već rekao, ostajem u SDP-u”, objasnio je Šabović.

On je kazao da je i ranije razmišljao da se povuče sa mjesta predsjednika plavskog odbora stranke.

“Možda je trebalo da se sa mjesta predsjednika OO SDP-a Plav povučem još nakon izbora za parlament Crne Gore u oktobru 2016.godine. Ali, tada su me moji partijski drugovi posavjetovali da ipak treba da ostanem na čelu opštinskog odbora da nastavimo našu borbu, i ja sam to uradio. Bez obzira na ishod, ja vjerujem da smo postigli uspjeh jer je SDP danas dio fronta za stvaranje nove, slobodne demokratske Crne Gore. A to je borba koju moramo da dovedemo do kraja”, istakao je Šabović.

Tagovi:
Sve vijesti