iPhone opet mijenja priključak za punjač i kablove

iPhone će dobiti novi ulaz za punjač, slušalice i druge kablove, otkrivaju dobro upućeni izvori.

0
A- A A+

Apple za sledeću generaciju iPhone 2019 modela priprema dosad najveću promjenu, još od izbacivanja 3.5 mm audio priključka - promjeniće se jedini priključak za komunikaciju sa drugim dodacima, punjenje i slušalice. Navodno, ako je vjerovati dobro upućenim izvorima IT industrije, koje strani IT mediji ne navode, doći će do ubacivanja USB Type-C priključka, a izbacivanja Lightning porta.

Da li je ovo istina ne možemo da znamo u ovom trenutku, ali za iPhone korisnike tj. Apple korisnike uopšte, ovo će biti naporna promjena, jer većina njih ima isključivo Lightning ulaze i dodatke, pa će ili morati da kupuju nove ili da nabave adaptere za “Lightning to USB Type-C“ ulaz.

Pročitajte: Apple blokirao Facebook

Sajt PhoneArena navodi da je Apple već u fazi redizajna iPhone, iPad i iPod uređaja sa USB Type-C interfejsom i da će promjena biti obavljena na svim modelima, koji se pojave tokom 2019. godine.

Dakle, 2019. je blizu - vidjećemo - a iako će ovo biti prvobitan šok za Apple korisnike vjerujemo da bi prelazak na USB Type-C mnogim korisnicima olakšao svakodnevno korišćenje telefona.

Šta vi mislite o ovoj Apple promeni?

Tagovi:
Sve vijesti