Hirurga bez licence krive za smrt pacijenta?

Autor:

Hirurg M.C obavljao je djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije u KCCG, iako nije imao licencu za rad kao vaskularni hirurg, koju izdaje Ljekarska komora Crne Gore, niti je završio užu specijalizaciju iz te oblasti.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: MONDO/Gordana Bojanić Ilustracija

To je utvrđeno nakon nadzora Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju Uprave za inspekcijske poslove, piše Dan.

Kontrolu je obavio zdravstveni inspektor dr Bogdan Drobnjak, koji je početkom ovog mjeseca zabranio doktoru M.C da obavlja djelatnost specijaliste vaskularne hirurgije.

U rješenju zdravstvenog inspektora Drobnjaka, u koji je Dan imao uvid, ističe se da ga je direktorica KCCG Zorica Kovačević, nakon što je naložio da mu bude dostavljena dokumentacija o stručnim kvalifikacijama ljekara, obavijestila da M.C nema dokumenta-diplomu o završenoj užoj specijalizaciji vaskularne hirurgije i licencu za rad kao vaskularni hirurg.

Radi se o ljekaru KCCG protiv koga je Podgoričanin Nebojša Janković podnio krivičnu prijavu, zbog smrti njegovog brata Saše Jankovića, nekadašnjeg basiste crnogorske muzičke grupe “Crveno i crno”.

Saša Janković je preminuo 27. maja prošle godine u prostorijama KCCG nakon što je dva dana ranije primljen u Urgentni centar zbog jakih bolova.

Tagovi:
Sve vijesti