Dobri uslovi za vožnju

Autor:

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima uz mjestimično smanjenu vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

0
A- A A+
putevi retrovizor vožnja Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Oni su savjetovali orpeznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja. U zonama radova obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu Ulcinj – Krute saobraćaj je zbog miniranja prekinut za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu Cetinje - Njeguši saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 19 sati.

Saobraćaj na regionalnom putu Petrovići - Vraćenovići biće obustavljen od devet do 13 sati zbog završnih radova.

Na putu Krstac - Lovćen - Ivanova Korita saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Zbog radova na sanaciji nestabilne kosine na magistralnom putu Lipci - Vilusi, lokalitet Grahovo doći će do povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta od sedam do 19 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik autoputa Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Do završetka izgradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistarlnog puta Kamenari – Kotor i starog puta Risan – Grahovo, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen.

Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tone.

Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 i 063/239-987.

Sve vijesti