Policija rasvijetlila deset slučajeva krađe

Autor:

Rasvijetljeno je 10 teških krađa i krađa počinjenih u Podgorici u protekla dva dana, a lišena slobode tri lica osumnjičena da su ih počinila, saopštili iz Uprave policije.

0
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Službenici Uprave policije u kratkom roku rasvijetlili deset krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta. Jedno lice osumnjičeno je da je počinilo krađu, drugo da je počinilo tešku krađu dok je treće lice osumnjičeno da je počinilo osam teških krađa, rekli su iz Uprave policije.

Za izvršnje djela teške krađe osumnjičen je E.F. (18) iz Podgorice i to a osam njih, od kojih je sedam počinio u noći između 11. i 12. juna, dok je jednu, kao se sumnja, počinio u noći između 12. i 13. juna ove godine. Lišen je slobode danas. Sumnja se da je E.F. krivična djela počinio na štetu više pravnih lica, među kojima su privatne zdravstvene ustanove, butici i kafići, iz kojih je, sa još dva lica čiji je identitet poznat policiji, nakon savlađivanja prepreka i provaljivanja u objekte, otuđio ukupno oko 2.200 eura, tri mobilna telefona i garderobu, saopštavaju iz Uprave policije.

J.V. (27) iz Podgorice osumnjičen je da je počinio tešku krađu 11.06.2018. godine, tako što je sa još jednim licem na čijem se identifikovanju radi, provalio u posjed firme CEDIS odakle je otuđio oko 20 metara bakarnog kabla, obivši magacin.

Za krađu osumnjičen je i E.L. (26) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, istog dana, 11.06.2018. godine, preskočio zid kojim je ograđeno dvorište porodične kuće oštećenog D.Š, a potom iz dvorišta otuđio četiri hladnjaka od motora, četiri ramena od motora za vozilo „Audi“ i karter za vozilo „VW Golf IV“.

Kako su saopštili iz Uprave policije, sva tri lica privedena su nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.

Sve vijesti