Galaxy Note 9: Biće bolji, stiže vrlo brzo

Iako su prve glasine o Note 9 telefonu “pronijele vijest“ da će Note 9 biti vrlo sličan Note 8 telefonu, izgleda da baš i nije tako!

0
A- A A+

Note 9 biće, navodno “lansiran“ u Njujorku, već 9. avgusta, da bi ga šira IT zajednica vidjela već krajem istog mjeseca, na IFA 2018 sajmu u Berlinu. Prve glasine o telefonu nisu spominjale prevelike promjene u odnosu na Note 8 smartfon, ali će ih, izgleda, ipak biti.

Govorimo o Samsung telefonu koji će imati značajno veću bateriju, za oko 15 odsto, pa će kapacitet ugrađene baterije sa 3.500 narasti na 4.000 mAh. Takođe, skener otiska prsta biće pomjeren ispod dvostruke kamere, kako bi bio lakši za korišćenje, poput promjene skenera otiska prsta na Galaxy S9 modelima.

Smena na tronu: iPhone skliznuo, Xiaomi u naletu

Još jedna vrlo značajna promena je i brže punjenje, kako same baterije, tako i brže punjenje putem bežičnih punjača, koji su sve popularniji među korisnicima. Brzina punjenja će porasti na 2.1 A pri 12 V, u poređenju sa trenutno aktuelnih 1.67 A pri 9 V.

Dimenzije kućišta Note 9 ostaće vjerovatno iste, ali će se zahvaljujući primjeni novog Infinity Display 2.0 standarda omogućiti da se u njega ugradi novi ekran dijagonale čak 6.4 inča (16.25 centimetara), sa smanjenim ivicama gore i dole, kao što ih ima Samsung Galaxy S9 u odnosu na Samsung Galaxy S8.

Na kraju, biće i kozmetičkih izmjena - u prodaji će biti pet boja: plava, braon, ljubičasta, siva i crna. Takođe, ram od metala će biti otporniji na habanje i guljenje, a biće ojačano i staklo koje se koristi i sprijeda i otpozadi.

Šta biste vi voljeli da vidite na Note 9 smartfonu?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Da li je ovo Note 9 u svim bojama? Foto: Promo / Samsung Da li je ovo Note 9 u svim bojama?

Sve vijesti