Podnešena prijava protiv vlasnika psa

Autor:

Iz Uprave policije obavijestili su javnost da je nadležnom tužiocu podnešena krivična prijava protiv vlasnika psa koji je napao dječaka na Zabjelu i nanio mu teške tjelesne povrede.

Podnešena prijava protiv vlasnika psa Foto: MONDO/Jelica Dojčinović

S obzirom na tekstove koji su se danas pojavili u medijima u vezi sa napadom vlasničkog psa na sedmogodišnjeg dječaka iz Uprave policije obavijestili su javnost da je nadležnom tužiocu podnešena krivična prijava protiv vlasnika psa koji je napao dječaka i tom prilikom mu nanio teške tjelesne povrede zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

Dežurna služba je, kako su naveli u saopštenju, u ponedeljak oko 19,30 časova, obaviještena od strane zaposlenih Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da je iz njihove ustanove u Urgentni blok transportovan sedmogodišnji dječak sa povredama koje su nastale kao posljedica ujeda psa.

Dječaku je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku i tom prilikom su mu konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice.

Kriminalističkom obradom službenici CB Podgorica su došli do saznanja da se povrijeđeni dječak oko 19,00 časova, u ulici Jovana Joza Vukčevića u Podgorici, sa drugovima igrao na livadi i tom prilikom ušao u domet psa, koji je bio vezan sajlom dužine šest metara, a koja se nalazila u neograđenom dijelu, u sklopu livade na kojoj su se djeca igrala.

Tom prilikom pas je napao sedmogodišnjeg dječaka nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Istog dana, u službene prostorije CB Podgorica pristupio je vlasnik psa M.B, koji je prethodno psa uklonio sa navedene lokacije i izmjestio ga na mjesto gdje nema pristup drugim ljudima. Od njega je prikupljeno obavještenje na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina.

Na lice mjesta u ulici Jovana Joza Vukčevića, kao i u ulici Prištinskoj, gdje je M.B. odveo psa nakon događaja, su pristupili službenici Stanice kriminalističke policije za kriminalističku tehniku i uviđaje koji su fotografisali lice mjesta. U prostorijama CB Podgorica od očevidaca ovog događaja prikupljena su obavještenja.

Sve vijesti