„Pali“ ulični dileri u Podgorici, Baru i Budvi!

Autor:

U policijskoj akciji „Alkatraz“ uhapšeno 23 lica i razbijen razbijen lanac prodaje heroina, marihuane i kokaina u Podgorici, Baru i Budvi!

„Pali“ ulični dileri u Podgorici, Baru i Budvi! Foto: MONDO/Mladen Stojović

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge crnogorske policije danas su realizovali policijsku akciju koja je trajala preko godinu dana, pod kodnim nazivom „Alkatraz“, saopšteno je iz Uprave policije.

Akcijom Alkatraz razbijen je lanac tzv. ulične prodaje droge u ova tri grada. Iz UP saopštili su da su podnijete krivične prijave protiv ukupno 23 lica zbog osnovane sumnje da su se bavila tzv. uličnom prodajom droge na području Podgorice, Bara i Budve.

Od 23 uhapšenih danas je procesuirano 13 dok je 10 lica procesuirano u toku ovih preko godinu dana koliko je trajala akcija.

 Od 13 lica koja su procesuirana danas, deset je danas lišeno slobode dok se tri lica već nalaze u ZIKS-u.

Iz Uprave policije saopštili su da su u toku dana izvršeni pretresi na deset lokacija koje koriste deset lica, dok je tokom trajanja akcije droga zaplijenjena u još 34 navrata.

„Tokom trajanja akcije pronađeno je i ukupno oduzeto oko 640 grama heroina, 2,1 kilogram marihuane, 2,5 kilograma amfetamina, 350 grama smjese paracetamola i kofeina i manja količina kokaina i buprenorfina, kao i 39 komada pištoljske i puščane municije“, navodi se u saopštenju.

U završnoj aktivnosti realizacije akcije „Alkatraz“, pretrresom na lokacijama koje koristi pet lica pronađeni su droga i municija odnosno oko 14 grama heroina i oko 44 grama marihuane kao i 39 komada pištoljske i puščane municije.

"Droga i municija su oduzeti, kao i više telefona sa sim karticama koji su pronađeni i biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja
“, navodi se u saopštenju.

Sve vijesti