Sutjeska pobijedila Budućnost u trci za Ćetkovića

Autor:

Brzonogi ofanzivac Marko Ćetković je novi fudbaler Sutjeske, u Nikšić je stigao da nadomjesti odlazak Igora Ivanovića

Sutjeska pobijedila Budućnost u trci za Ćetkovića Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Bio je velika želja šampiona i vicešampiona države. I Sutjeska i Budućnost su obavili razgovor sa njim, na stolu je imao ponude i iz Albanije, ali na kraju je odabrao Nikšić.

Marko Ćetković je novi fudbaler Sutjeske!

Tako su “plavo - bijeli” sjajno nadomjestili odlazak Igora Ivanovića u Budućnost, jer je 31-godišnji Ćetković prošle sezone bio najbolji igrač lige upravo poslije Ivanovića u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

Prvo pojačanje našeg kluba u ovoj sezoni je Marko Ćetković, bivši reprezentativac Crne Gore i doskorašnji fudbaler OFK Titograda. Ponikao je Crvenoj stijeni, seniorski fudbal zaigrao u Mladosti (sada OFK Titograd), a karijeru gradio u Zeti, Partizanu, Mogrenu. Nastupao je i za Budućnost, Sarajevo, kao i za Jagjelloniju i Podbeskidzie u Poljskoj, Lači i Partizani u Albaniji. U protekloj sezoni Marko je za OFK Titograd upisao 33 meča i postigao osam pogodaka. Marko Ćetković bio želja naše uprave više puta i drago nam je da smo na obostrano zadovoljstvo konačno dogovorili saradnju”, stoji na oficijalnom sajtu Sutjeske.

Dolaskom brzonogog ofanzivca koji je za reprezentaciju Crne Gore odigrao šest utakmica (postigao jedan gol), Sutjeska dokazuje da pravi ozbiljan tim i za narednu sezonu. Prije Ćetkovića, ugovore su produžili Bojan Božović, Stefan Stefanović, Luka Merdović i Veljko Vuković, a klub su napustili pored Ivanovića uglavnom rezervisti, Mirko Radišić i Nikola Stijepović.

Trener Nikšićana Nikola Rakojević će u ponedjeljak 17. juna objaviti početak priprema za evropska iskušenja. Nikšićani će dva dana kasnije saznati ime rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a mečevi su na programu 10/11. i 17/18. juna.

Tagovi:
Sve vijesti