Glumice prostitutke?! Što ne starlete i pevačice?

Autor:

Legendarna glumica kaže da su starlete "okupirale televiziju", a da narod i dalje za glumice koje se skidaju na filmu kaže da su prostitutke.

Glumice prostitutke?! Što ne starlete i pevačice? Foto: MONDO/Predrag Vujić Mira Banjac - 4. 11. 1929.

Glumica Mira Banjac je otkrila da je ogorčena što je javnost nene koleginice stavila u isti koš sa starletama i pevačicama.

"Starlete i dame sumnjivog morala su okupirale televiziji i postale glavne zvezde, dok za glumice koje se skidaju na filmu javnost govori da su prostitutke". Mira Banjac kaže da je krajnje vreme za promenu takvog stava.

"Vidite ove iz šou programa, niko njih ne tretira kao seksualne objekte, nego samo glumice", rekla je Mira Banjac "Informeru" i dodala: "To me mnogo boli, jer se nijedna moja koleginica nije prostituisala, niti dala povoda da se stvori takvo mišljenje u narodu. Većina mojih koleginica potiče iz patrijarhalnih porodica, tako da nema mesta tim pričama da se prostituišu".

Glumica je objasnila i zašto su, možda, glumice okarakterisane kao "dame lakog morala".

"To mišljenje je narod možda formirao davnih vremena, dok su postojala putujuća pozorišta. Možda su tada seljaci smatrali da je nemoralno da se jedna žena javno poljubi s muškarcem, iako joj je to posao, kao i da se skine naga za neku ulogu. Zbog čega niko pevačice nije okarakterisao kao seksualne objekte, nego samo glumice, e to mi nije jasno".

Podsetite se "objašnjenja" za MONDO TV: Šta znači biti starleta?

Izvor: MONDO

Sve vijesti