Frka u Španiji zbog Lopetegija: Smena dan pred SP?

Autor:

Tenzija u nacionalnom timu, čeka se vanredna konferencija za medije.

0
A- A A+

Odluka Real Madrida da samo nekoliko dana uoči Svetskog prvenstva u Rusiji objavi da će novi trener kluba biti selektor Španije, Đulen Lopetegi, podigla je mnogo prašine i, kako pišu španski mediji, razbesnela sve u Fudbalskom savezu Španije.

Posebno predsednika Luisa Rubialesa, koji po nezvaničnim informacijama želi da smeni selektora samo dan pred početak Svetskog prvenstva, a dva dana uoči prve utakmice "crvene furije" na Mundijalu, protiv komšijskog Portugala u petak!

"Mundo Deportivo" piše da je za sredu zakazana vanredna konferencija za medije, na kojoj će se javnosti obratiti upravo Rubiales i Lopetegi.

O nezadovoljstvu rukovodstva nacionalnog tima izveštava i "Marka", koja je objavila fotografiju razgovora selektora i sportskog direktora reprezentacije, Fernanda Jera, uz komentar da je bilo "napeto".

Može se pročitati i da predsednik Rubiales ne zamera Realu na izboru, već na tome što je javno saopštio ime naslednika Zinedina Zidana u trenutku koji nikako nije pogodak za reprezentativce.

Španija će u Rusiji igrati u grupi sa Portugalom, Marokom i Iranom.

Sve vijesti